Преносимо

Промоторке

Шта ће да извози тај Београд на води? Ништа, је ли? А шта ће да производи? Исто – ништа? Па како ће онда да извуче Србију из кризе? Није обичај да „Политика” препричава карикатуре из „Блица” – али стварно не могу да одолим: на слици салон аутомобила, у салону вееелика, црна шасија и две лепотице – промоторке у црвеним мини хаљинама. Једна стоји скроз напред, поред „Мерцедесовог” знака, док је она друга села на шасију и смеши се у камере. Да ствар буде гора, обе имају наочаре и нису ни лепе, а ко боље погледа, препознаће у оној што стоји српског ППВ-а, а у оној што седи на „Мерцедесовој” шасији – његовог верног председника скупштине.

Шта ће да извози тај Београд на води? Ништа, је ли? А шта ће да производи? Исто – ништа? Па како ће онда да извуче Србију из кризе?

Није обичај да „Политика” препричава карикатуре из „Блица” – али стварно не могу да одолим: на слици салон аутомобила, у салону вееелика, црна шасија и две лепотице – промоторке у црвеним мини хаљинама. Једна стоји скроз напред, поред „Мерцедесовог” знака, док је она друга села на шасију и смеши се у камере. Да ствар буде гора, обе имају наочаре и нису ни лепе, а ко боље погледа, препознаће у оној што стоји српског ППВ-а, а у оној што седи на „Мерцедесовој” шасији – његовог верног председника скупштине.

А баш су такав утисак и оставили, ево како је било. Најпре се огласио први потпредседник владе:„Чуо сам да су неки рекли да ’Мерцедес’ никад неће доћи у Србију. ’Бош’ је већ отворио фабрику у Пећинцима а за мање од месец дана први српски ’мерцедес’ ће се појавити на нашим улицама”, рекао је Вучић, пре десет дана, у обраћању полазницима Лондонске комерцијалне школе.

Да би се неколико дана касније огласили ти – „неки”, то јест тај „неко”, то јест – министар Радуловић, који је, по законима ове земље, још увек министар у оставци, али који се толико замерио свима у влади да су га у међувремену отерали из кабинета и уместо њега поставили – другог министра у оставци! Што је стварно као да је Нушић писао, дивно и незаборавно, али нас одвлачи од теме. Елем, онај прави министар у оставци, то јест, онај који се усудио да каже како „Мерцедес” никад неће доћи у Србију, одао је српској јавности да су инкриминисану изјаву у ствари дали – Немци! Који су, како каже Радуловић, лично ППВ-у, пред немачким амбасадором и још неким људима јасно рекли како немају намеру ни у шта у Србији да инвестирају. И још је Радуловић рекао како су ти Немци пристали једино на то да нам продају неке своје шасије старије генерације, које би онда „Икарбус” надоградио и тако направио будуће београдске аутобусе који ће носити „Мерцедесов” знак!

Аутор: Даница Поповић
Цео текст можете прочитати овде: http://www.politika.rs/pogledi/Danica-Popovic/Promotorke-Sta-ce-da-izvozi-taj-Beograd-na-vodi-Nista-je-li-A-sta-ce-da-proizvodi-Isto-nista.sr.html

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • To jeste ohrabrujuce ali nije dovoljno. Potpisi se sakupljaju u svega nekoliko najvecih gradova I to samo na jednom mestu!? Ljudi vole musaku (uglavnom) ali da se krompir prodaje u Beogradu samo na Kalenic pijaci malo koja bi bila napravljena.
    Novca nema ali mora se pokazati polet tako sto ce sto vise tribina I susreta biti organizovano narocito u manjim mestima, ukratko ne moze se sve prepustiti internet komunikaciji.
    Dosta je Bilo!!!