Источна Србија Преносимо Трибина

Радуловић: На врху паразитског система Александар Вучић

Саша Радуловић, министар привреде у оставци и вођа предизборне групе "Доста је било", говорио је вечерас на трибини у Смедереву о стању привреде и државе упоређујући их с организмом који су напали паразити, а на врху тог система он види Александра Вучића. Ови избори су напрасно заказани, без икаквог разлога. Односно, разлог је да једна политичка личност, пре но што почне суноврат, добије довољан број гласова како би освојио што већу власт - изјавио је министар чија је оставка због одустајања Владе од реформи, била повод одлуци СНС да затражи превемене изборе.

Саша Радуловић, министар привреде у оставци и вођа предизборне групе “Доста је било”, говорио је вечерас на трибини у Смедереву о стању привреде и државе упоређујући их с организмом који су напали паразити, а на врху тог система он види Александра Вучића.

– Ови избори су напрасно заказани, без икаквог разлога. Односно, разлог је да једна политичка личност, пре но што почне суноврат, добије довољан број гласова како би освојио што већу власт – изјавио је министар чија је оставка због одустајања Владе од реформи, била повод одлуци СНС да затражи превемене изборе.

Кључни проблем Србије као друштва је паразитски, партијски систем, којим се финанисирају политичке странке као паразити, сматра Радуловић.

– Сви сми живимо у паразитском систему који треба да мењамо и оно што је циљ групе грађана “Доста је било” јесте управо изградња система који ће бити на страни вредних људи, а не на страни паразита – рекао је Радуловић.

Он је статистичким подацима илустровао своје ставове.
У Србији је запослено 1,7 милион људи. Од тога, више од 700.000 у јавном сектору. Затим имамо пола милиона људи у микро предузећима, око 200.000 у малим предузећима и 300.000 у средњим и великим предузећима – навео је он.

– У јавном сектору су плате највише. У том сектору је вишак запослених највећи. Партијски запослени, ако рачунамо само 15 посто, на годишњем нивоу нас коштају 1,5 милијарду евра што је величина српског дефицита. Поред партијског вишка, имамо и читаву “буразерску економију” која је повезана с политичким странкама и даље извлачи новац из система – указао је бивши министар привреде.

Радуловић је навео да ту спадају “разни приватизатори, људи због чијих су фирми банкротирали Агробанка, Металс банка, односно Развојна банка Војводине и Универзал банка, а цех плаћају сви грађани. То је неколико милијарди евра. И ако се питате зашто лоше живимо, живимо лоше зато што је паразит почео да убија домаћина”.

Радуловић се запитао да ли се “300.000 људи учланило у СНС у последње две године зато што верују у идеју, и да ли постоји нека визија. Визија је да сви уђу у ‘пирамиду’ и некако да се дочепају тог система, а цех плаћају сви грађани”.

– На врху паразитског система је Александар Вучић. Чињеница је да га он није направио, већ је то учинио Борис Тадић. Био је лош систем и пре тога, али је до тог нивоа паразита заиста доведен за време Бориса Тадића – оценио је Радуловић.

Он је рекао да је гласао за Демократску странку до последњих избора, а тада је убацио празан, “бели листић”, “зато што је то што су урадили (ДС) било катастрофално, од реформе правосуђа па надаље. Партијско запошљавање довели су до врхунца. Увели медијски мрак”.

Шта је урадио Александар Вучић, упитао је Радуловић и одговорио: “Преузео је тај систем. Дотерао га за себе. Преузео је контролу над медијима, над таблоидима. Постао господар блата који је пре тога био Борис Тадић. Медијски тим из кабинета Бориса Тадића преселио се код Александра Вучића. Исти људи. Иста матрица. Зато нам је тако лоше”.

Александар Вучић није наш противник, рекао је Радуловић, већ је Вучић само симбол на врху система партијског запошљавања, на врху паразитског система. – Он је схватио да треба да има другачију реторику, да прича о реформама, али нема намеру да икакву реформу спроведе – рекао је бивши министар.

Извор: Блиц
Линк: http://www.blic.rs/izbori-2014/vesti/2100/Radulovic-Na-vrhu-parazitskog-sistema-Aleksandar-Vucic

Доста је било

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар