Prenosimo

Promotorke

Šta će da izvozi taj Beograd na vodi? Ništa, je li? A šta će da proizvodi? Isto – ništa? Pa kako će onda da izvuče Srbiju iz krize? Nije običaj da „Politika” prepričava karikature iz „Blica” – ali stvarno ne mogu da odolim: na slici salon automobila, u salonu veeelika, crna šasija i dve lepotice – promotorke u crvenim mini haljinama. Jedna stoji skroz napred, pored „Mercedesovog” znaka, dok je ona druga sela na šasiju i smeši se u kamere. Da stvar bude gora, obe imaju naočare i nisu ni lepe, a ko bolje pogleda, prepoznaće u onoj što stoji srpskog PPV-a, a u onoj što sedi na „Mercedesovoj” šasiji – njegovog vernog predsednika skupštine.

Šta će da izvozi taj Beograd na vodi? Ništa, je li? A šta će da proizvodi? Isto – ništa? Pa kako će onda da izvuče Srbiju iz krize?

Nije običaj da „Politika” prepričava karikature iz „Blica” – ali stvarno ne mogu da odolim: na slici salon automobila, u salonu veeelika, crna šasija i dve lepotice – promotorke u crvenim mini haljinama. Jedna stoji skroz napred, pored „Mercedesovog” znaka, dok je ona druga sela na šasiju i smeši se u kamere. Da stvar bude gora, obe imaju naočare i nisu ni lepe, a ko bolje pogleda, prepoznaće u onoj što stoji srpskog PPV-a, a u onoj što sedi na „Mercedesovoj” šasiji – njegovog vernog predsednika skupštine.

A baš su takav utisak i ostavili, evo kako je bilo. Najpre se oglasio prvi potpredsednik vlade:„Čuo sam da su neki rekli da ’Mercedes’ nikad neće doći u Srbiju. ’Boš’ je već otvorio fabriku u Pećincima a za manje od mesec dana prvi srpski ’mercedes’ će se pojaviti na našim ulicama”, rekao je Vučić, pre deset dana, u obraćanju polaznicima Londonske komercijalne škole.

Da bi se nekoliko dana kasnije oglasili ti – „neki”, to jest taj „neko”, to jest – ministar Radulović, koji je, po zakonima ove zemlje, još uvek ministar u ostavci, ali koji se toliko zamerio svima u vladi da su ga u međuvremenu oterali iz kabineta i umesto njega postavili – drugog ministra u ostavci! Što je stvarno kao da je Nušić pisao, divno i nezaboravno, ali nas odvlači od teme. Elem, onaj pravi ministar u ostavci, to jest, onaj koji se usudio da kaže kako „Mercedes” nikad neće doći u Srbiju, odao je srpskoj javnosti da su inkriminisanu izjavu u stvari dali – Nemci! Koji su, kako kaže Radulović, lično PPV-u, pred nemačkim ambasadorom i još nekim ljudima jasno rekli kako nemaju nameru ni u šta u Srbiji da investiraju. I još je Radulović rekao kako su ti Nemci pristali jedino na to da nam prodaju neke svoje šasije starije generacije, koje bi onda „Ikarbus” nadogradio i tako napravio buduće beogradske autobuse koji će nositi „Mercedesov” znak!

Autor: Danica Popović
Ceo tekst možete pročitati ovde:http://www.politika.rs/pogledi/Danica-Popovic/Promotorke-Sta-ce-da-izvozi-taj-Beograd-na-vodi-Nista-je-li-A-sta-ce-da-proizvodi-Isto-nista.sr.html

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Danas je prvi put da je vest o Radulovicu na prvoj poziciji Blic-ove liste “Najvise komentara”. Vise od Vucica, vise od igre!
    Bice iznenadjenja 16. marta!

  • To jeste ohrabrujuce ali nije dovoljno. Potpisi se sakupljaju u svega nekoliko najvecih gradova I to samo na jednom mestu!? Ljudi vole musaku (uglavnom) ali da se krompir prodaje u Beogradu samo na Kalenic pijaci malo koja bi bila napravljena.
    Novca nema ali mora se pokazati polet tako sto ce sto vise tribina I susreta biti organizovano narocito u manjim mestima, ukratko ne moze se sve prepustiti internet komunikaciji.
    Dosta je Bilo!!!