Mediji Saopštenje

RTV Pink grubo krši novinarsku etiku

Udruženje „Dosta je bilo – Saša Radulović“ smatra krajnje neprofesionalnim ponašanje RTV Pink koji grubo krši novinarsku etiku prozivajući kao „nepodobne“ pojedine novinare RTS-a. Ova televizija koristi nacionalnu frekvenciju i za napade na NUNS, koji je ukazao na neprihvatljivost ovakvog ponašanja. U pokušaju da se dodvori vladajućoj SNS i Aleksandru Vučiću RTV Pink ovakvim postupcima protiv kolega ruši ugled novinarske profesije i ugrožava slobodu svih novinara u Srbiji.

Dosta_je_bilo-Sasa_Radulovic_01Udruženje „Dosta je bilo – Saša Radulović“ smatra krajnje neprofesionalnim ponašanje RTV Pink koji grubo krši novinarsku etiku prozivajući kao „nepodobne“ pojedine novinare RTS-a. Ova televizija koristi nacionalnu frekvenciju i za napade na NUNS, koji je ukazao na neprihvatljivost ovakvog ponašanja. U pokušaju da se dodvori vladajućoj SNS i Aleksandru Vučiću RTV Pink ovakvim postupcima protiv kolega ruši ugled  novinarske profesije i ugrožava slobodu svih novinara u Srbiji.

Dajemo otvorenu podršku svim novinarima koji profesionalno i odgovorno obavljaju posao obaveštavanja javnosti, naročito novinarima javnog servisa Srbije protiv kojih se poslednjih dana vodi otvorena hajka iz vrha vlasti. Pozivamo sve nadležne državne organe da hitno sankcionišu ovakve zloupotrebe nacionalne frekvencije kako bi sprečili da se ponove u budućnosti.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar
  • Ovo je pocetak, u Srbiji ima puno ljudi-jaja, to cemo tek videti, istaknuti pojedinci su vec u kuriru, informeru, pinku, bice ih jos. Kada ovi tamni oblaci prodju, treba ih sve popisati i smestiti na optuzenicku klupu, osuditi i poslati na veliku kaznu. Nema opravdanja kao 5 -og oktobra, sve, bas sve treba kazniti.

    • Absolutno tacno. Pink, Kurir, Informer, Alo itd sve su to mediji cije se vesti prave u kancelariji Ace Velikog. Mitrovic se danas jos posebno ulizuje, da bi mu sin ostao bez optuzbe za ubistvo.

  • Ovi nece potrajati vise od 2 g.a tada ce biti oko cenzusa! Onih 50/100 neodgovornih,koji su bojkotovali moramo vec sada da kljukamo svim informacijama i cinjenicama kako bi progledali