Безбедност Коментар

Доктор поново лаже

Омбудсман Саша Јанковић је објавио део докумената на којима темељи кривичну пријаву против двојице војних полицајаца.

Објављена документација чињенично демантује изјаву министра полиције доктора Небојше Стефановића, који је јуче рекао да изнети наводи о инциденту постоје само у изјавама припадника Жандармерије, односно да “једино што има званичан карактер могу бити документа која су потписали осумњичени припадници Жандармерије”, а да “не постоји документ са потписом једног органа МУП-а надлежног за спровођење законитости, што је Сектор унутрашње контроле”.
“Документи Сектора унутрашње контроле које објављујемо садрже изјаве сведока (који нису суспендовани припадници Жандармерије већ грађани) о томе да су припадници ВБА обављали разговоре са њима и да су одузети снимци видео-надзора из две банке”, каже омбудсман у саопштењу.

 

Документи МУП-а у вези са инцидентом током Параде поноса

Поводом јучерашње изјаве министра унутрашњих послова Небојше Стефановића да наводи које је о инциденту током Параде поноса изнео Заштитник грађана постоје само у изјавама седморице припадника Жандармерије против којих је Сектор унутрашње контроле у Министарству унутрашњих послова поднео пријаве“, објављујемо само део докумената Министарства унутрашњих послова који нису означени степеном тајности. Документи означени степеном тајности садрже још више детаља. У документима које објављујемо учињени су непрепознатљивим лични подаци службених лица и имена грађана који су учествовали у инциденту. Подсећамо, Заштитник грађана је изјавио да документи МУП-а говоре о томе да су се четири цивилно обучене особе оглушиле о усмена наређења, дрско и бахато понашала па напала припаднике Жандармерије на задатку, па су након тога припадници Жандармерије применили прекомерну силу, То, између других докумената које Заштитник грађана поседује, стоји у образложењу свих закључака о покретању дисциплинских поступака припадника жандармерије који су у току и у којима су припадници Жандармерије суспендовани, а које објављујемо.

Документи Сектора унутрашње контроле које објављујемо садрже изјаве сведока (који нису суспендовани припадници Жандармерије већ грађани) о томе да су припадници ВБА обављали разговоре са њима и да су одузети снимци видео надзора из две банке.

Ови документи чињенично демантују министра унутрашњих послова.”

Доста је било

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар