Преносимо Приватизација

22.10.2010. СНС против продаје "Телекома"

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” указује на још једну у низу недоследности политике Српске напредне странке

22.10.2010. Српска напредна странка осудила је најављену продају Телекома Србије и оценила да је такав потез власти “непотребан и лош”.

Заменик председника СНС Александар Вучић је рекао да је најављена продаја потез “недомаћинске и неодговорне власти”.

“Неозбиљна је власт која не зна како да покрива рупе које је сама створила у буџету и парабуџетском сектору”, рекао је Вучић. Како каже, суштински проблем је непостојање привредне стратегије и принцип власти да, како је навео, крчми оно што су претходне генерације стицале.

“С обзиром на то да су премијер и министар пољопривреде окарактерисали пољопривреду као стратешка грану Србије, занимљиво је да је у Србији 2010. засејано мање него 1946.”, навео је Вучић и додао да је данашњи сточни фонд Србије мањи него 1910. године.

Вучић је новинарима показао фотографије са таблом која најављује почекат изградње аутопута “Београд-јужни Јадран” на деоници Уб-Лајковац и констатовао да је уместо изграђених 13 километара аутопута на тој локацији тренутно само раскопана земља у дужини 300 метара.

“Министар за инфраструктуру је такође најавио завршетак изградње 109 километара аутопута Београд-Хоргош до 1. јануара. Међутим, неће завршити ни десет километара и на основу тога ћете моћи да видите да ли истину говоре представници режима или Српска напредна странка”, закључио је Вучић.

Потпредседник СНС-а је најавио да ће током следеће недеље организовати конференцију за медије на којој ће представити, како је навео, све малверзације актуелне власти.

Извор: b92.net

Ознаке