Економија Западна Србија Интервју Источна Србија

Радуловић за "Ужичку недељу": Губици рудника у Бору већи од милијарду евра

UZICKA NEDELJA 906УН: Одакле РТБ Бору дуг од 700 милиона евра и шта је спорно у начину на који ово предузеће намерава да се ослободи тог дуга?

Није у питању само дуг од 700 милиона евра који је приказан у Унапред припремљеном плану реорганизације (УППР), који је пословодство поднело Привредном суду у Зајечару у настојању да прикрије своју неспособност. Губитак је већи од милијарду евра кад се дугу матичног предузећа додају дугови које су направили Борски рудник, рудник у Мајданпеку и топионица. Највећи део дуга направило је садашње неспособно руководство, иако су манипулацијом у медијима своје грешке покушали да свале на друге. Највећи део дуга направио је управо Благоје Спасковски који се на месту директора одржава уз помоћ политичара на власти. Доведен је на предлог Млађана Динкића, подржавао Тадића, а данас је чврсто уз Александра Вучића.

УН: Тачно је годину дана владе Александра Вучића, шта је оно што није урађено, а требало је, а са друге стране колико су потези које су повлачили његови министри до сада били погрешни?

Александар Вучић је на власти у Србији од 2012. године и апсолутно се за све пита, о свему одлучује и о томе прича по цео дан на свим медијима. Погледајте у своје новчанике, колике су вам пензије и плате, да ли млади имају данас бољу перспективу да се запосле него пре три године, да ли се враћају људи који су побегли у иностранство или се њихов број повећава, да ли су боље школе, болнице, да ли је смањена или повећана корупција, па ми реците да ли су ишта добро урадили. Партијски паразит који убија Србију само се увећао као и корупција у врху власти. Влада нигде не уводи ред. Само повећава хаос.

УН: Хоће ли покрет “Доста је било” прерасти у политичку организацију и да ли је спреман за предстојеће локалне и покрајинске изборе? Колико је вероватно да ћемо имати и парламентарне изборе, уколико не дође до најављене реконструкције Владе Србије?

Ми нисмо ушли у политику да бисмо се наместили и да бисмо преживели у политици, ми се боримо да уведемо ред. Наш циљ није да преживимо политички, већ да победимо на изборима, преузмемо власт и уведемо ред и систем који ће омогућити да пристојни људи пристојно живе. Кад победимо на покрајинским изборима 2016. године, прерашћемо у странку. Водимо разговоре са великим бројем кредибилних људи који раније нису били у политици и нико нас није одбио. Они ће изаћи из сенке када будемо формирали странку. Број тимова по Србији стално расте. Најважнији задатак је да направимо снажну, масовну организацију јер се финансирамо искључиво из чланарина и великог броја малих донација. Не желимо да правимо никакве дилове који би нас онемогућили да урадимо оно што желимо, а то је демонтажа партократског система који гуши Србију. Спремни смо за изборе кад год Александар Вучић одлучи да они буду.

Остатак интервјуа можете прочитати у новом издању Ужичке недеље.

ДЈБ Млади

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар