Istočna Srbija Rudarstvo Saopštenje

Rukovodstvo RTB Bor ucenjuje i zastrašuje radnike

Menadžment Rudarsko-topioničarskog basena Bor zapretio je danas svim radnicima da će kompanija otići u bankrot ukoliko nastave da se bune i osporavaju „Unapred pripremljeni plan reorganizacije“ (UPPR) i ukoliko ne podrže sadašnje nesposobno rukovodstvo. Suština UPPR-a je da se prevare poverioci i više od 600 radnika, da se sakriju odgovorni za dosadašnje dugove i da se nastavi neznalačko i katastrofalno rukovođenje rudnikom, topionicom i povezanim preduzećima.

blagoje spaskovski

 

Da, preduzeću preti bankrot, ali samo u slučaju da se prihvati UPPR Blagoja Spaskovskog i njegovog tima.

Menadžeri RTB Bora, koji su kompaniju sa svim povezanim preduzećima uvukli u gubitke veće od milijardu evra, godinama zavaravali radnike da će im isplatiti dugovanja za penzijsko, socijalno i invalidsko osiguranje, doveli bivše zaposlene u nehumanu situaciju da se preko suda bore za ono što su zaradili, preko fabričkog glasila „Kolektiv“ obmanjuju radnike da će im ovog puta isplatiti dugovanja i da će ubuduće biti bolje.

Zašto bi bilo bolje ako se budu sledili planovi istog rukovodstva koje je slupalo preko 400 miliona evra u tobožnji razvoj rudarstva? Rudarstvo se nije razvilo, već je naprotiv, ugroženo njihovim dosadašnjim postupanjem. Zašto bi topionica bolje radila ako nastave da je vode ljudi koji su na pogrešan način uložili novac svih građana da bi napravili nešto što još ne radi, a kad počne da radi praviće samo gubitke, jer će prerada koštati tri puta više od svetske cene?

Rukovodstvo u današnjem pismu radnicima sramno laže da će zahvaljujući UPPR-u biti rešena dugovanja invalidima druge i treće kategorije. U dokumentu koji je pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ otkrio javnosti, a koji je direktor Blagoje Spaskovski i njegova ekipa krila, nema ni pomena rešenju. Naprotiv, direktor Spaskovski predviđa da se dugovanja radnicima vrate samo u iznosu od deset odsto i to na osam godina, sa grejs periodom od godinu dana. Dovoljno je da se pogleda dokument koji je sada svima dostupan na sajtu pokreta www.dostajebilo.rs.

Radnicima RTB Bora neće biti bolje ako menadžeri na čelu sa Spaskovskim nastave da prave gubitke. UPPR je pokušaj da se legalizuje dosadašnja pljačka i haos u rukovođenju kompanije za koju se ne zna ni šta ima od imovine, ni kome sve duguje, ni ko njoj duguje, ni kojim pravcem racionalno može da se razvija. UPPR je put u sigurnu katastrofu i dobre plate Spaskovskog i njegovog nesposobnog tima.

Borski tim pokreta
„Dosta je bilo – Saša Radulović“

Oznake

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar