Bezbednost Saopštenje

Novi napadi na ombudsmana pokazuju agresiju i histeriju vlasti

Tokom današnjeg sastanka zaštitnika građana sa direktorom VBA, kojem je nenajavljeno prisustvovao i ministar Bratislav Gašić, Saša Janković je bio direktno sprečen da izvrši kontrolu rada Agencije neprimerenim ponašanjem ministra.

DJB_vladavina_prava

Sastanak je prekinut nakon što je zaštitniku građana potvrđeno da je ministar Gašić izdao naredbu o angažovanju VBA povodom incidenta na Paradi ponosa, i nakon što su mu pokazana nova strogo poverljiva dokumenta koja nisu dostavljena ni Tužilaštvu ni zaštitniku građana, iako je to bila zakonska obaveza VBA.

Poslednji udar bahate vlasti na ovu nezavisnu instituciju je novi nivo napada koji prevazilazi podlu medijsku hajku i isplanirane manipulacije. Ovime je ogoljena nervoza, agresija i potpuna samovolja jednog ministra.

Institucija zaštitnika građana je poslednja brana vladavine prava od partijske države Aleksandra Vučića i SNS-a. Međunarodna zajednica je već reagovala i jučerašnjim saopštenjem Visokog komesara UN-a za ljudska prava Srbija je ponovo stavljena na stub srama. Danas nas je Srpska napredna stranka gurnula još niže.

Uređena država je samo ona u kojoj postoji vladavina prava i u kojoj su institucije izgrađene i samostalne. Celokupno građansko društvo mora da ponovo reaguje i ustane u odbranu zaštitnika građana, institucija i vladavine prava.

Više o ovom događaju možete pročitati u saopštenju Zaštitnika građana.

DJB Mladi

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar