VIDEO Гостовање Економија

Шамарање порезима

porezi

Власт порезима уништава мали, породични бизнис, сектор у коме је највећи број запослених у Србији. Бахато злоупотребљавају уредбе написане тако да се износи на пореским решењима могу дуплирати и примењивати ретроактивно. Годинама уназад на мети су “паушалци” које дуплирањем пореских оптерећења гурају у сиву зону и пропаст. Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” залаже се за предвидиво и минимално пореско оптерећење малих предузећа.

Погледајте документарни филм “Паушално шамарање порезом” удружења “Постпесимисти Кикинде”.

Стижу вам рекеташка пореска решења ових дана? Власт све привреднике у Србији гура у пропаст и то мора да престане. Погледајте шта се у Војводини догађа са пореским решењима којима власт шамара мале привреднике и где је решење.

Погледајте поново емисију “Без цензуре” посвећену овој теми са потпредседником покрета “Доста је било” Александром Стевановићем и економисткињом Светланом Козић. И даље је актуелна.

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Postovanje i puna podrska pokretu. Cestitam na istrajnom prikazivanju stvari onakvim kakve jesu i to na nacin koji je razumljiv svakom coveku.
    Jedina stvar koju ne razumem je upravo ova tema – predlog progresivnog oporezivanja. Prvo cu napomenuti da sam klinac sa vrlo povrsnim poznavanjem ekonomije, a onda da pitam: Ako prosecni Srbin moze da prima npr 30 000 din i placa porez 20%, zasto bi se prijavljivao na vecu platu i placao veci porez? Zasto ne bi kao i do sada bio prijavljen na manji iznos, a razliku dobijao na ruke?
    Hvala