VIDEO Економија Изјава Коментар

Николићу је узор економског развоја земља у којој лекар прима плату од 30 евра (видео)

Погледајте изјаву потпредседника покрета “Доста је било” Александра Стевановића о посети Томислава Николића Куби и идејама које је тамо добио. 


 

Александар Стевановић

Александар Стевановић

Дипломирани економиста и економски консултант последњих девет година. У свом раду се нарочито фокусира на мала и средња предузећа и снажно подржава изградњу институција, успоставу функционалне тржишне привреде под владавином права уз минимално државно мешање и јавну потрошњу.

По образовању економиста са две мастер дипломе из Транзиције и реконструкције и Политичке теорије и праксе демократије.

Радио као саветник Министра привреде, Уније послодаваца Србије, Удружења малих и средњих предузећа и предузетника, Фонда за отворено друштво, Међународне организације рада, NALED-a, GIZ, HELP, USAID, Сталне конференције градова и општина, Фондације Фридрих Науман, ЕLDR, Амбасадора Државе Израел, Save the Children итд.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Ps. Politički sistem u NR Kini je sve, samo ne komunizam. Godine reformi posle Mao Ce Tunga su od nje napravili ekonomakog džina. Da je sve ostalo kao pod Maoom, danas bi Kinezi gladovali.

  • Nije bitno kolika je plata nego sta za platu moze da se kupi. Da li zemlja ima zaposlenost stanovnistva ili opstu depresiju, da li ima proizvodnju ili sve uvozi, da li novac ulazi u zemlju ili izlazi. Strani vlasnici smanjuju broj zaposlenih i nivo plata da bi imali vecu dobit, plus tu dobit iznose iz nase u njihovu zemlju. Treba pospesiti domacu proizvodnju, zaposlenost, domace preduzetnistvo, smanjiti uvoz povecati izvoz, sve sto unosi novac pospesiti svim mogucim sredstvima. Tako se povecava standard svoje zemlje njenih gradjana. Ostalo je trosenje energije i vremena a mozda namerno zamajavanje radeci za tudje interese a ne svoje zemlje njenih stanovnika.