VIDEO Državna uprava Izjava

Radulović: Odredili višak bez sistematizacije radnih mesta

Povodom izjave ministarke državne uprave i lokalne samouprave da je oko 9.000 zaposlenih u javnom sektoru višak, lider pokreta “Dosta je bilo” Saša Radulović gostovao je u Dnevniku N1 televizije i rekao da se višak zaposlenih u javnoj upravi ne može izvršiti bez sistematizacije radnih mesta, kriterijuma i očekivanog radnog učinka.

Radulović dovodi u pitanje na koji način je utvrđen baš taj višak radnika.

“Mislim da je ovo prilično napamet izbačena brojka. Ako zaista želite da ovo uradite na ozbiljan način, morate da obavite sistematizaciju radnih mesta i redovno da merite radni učinak svih koji tu rade. Za to očigledno nema volje, ja sam to sprovodio u ministarstvu i agencijama i onda to funkcioniše kako treba. Naše procene su da je oko 15 odsto viška u javnom sektoru”, smatra Radulović.

On navodi da ima oko 100.000 partijskih kadrova sa, kako je rekao, “kupljenim diplomama sa izmišljenih univerziteta na izmišljenim radnim mestima”.

“To nije samo SNS, tu je takođe i DS u pokrajini i sve stranke na lokalu. Niko nije spreman da uvede transparentnost”, kaže bivši ministar.

Pogledajte gostovanje Saše Radulovića u Dnevniku N1.


 

DJB Mladi

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar