VIDEO Изјава

Радуловић за N1: Да зауставимо распродају државне имовине

Покрет “Доста је било” покренуо је у Кнез Михаиловој улици прикупљање потписа грађана против последње распродаје државне имовине, коју, како тврде, припрема Влада, а његов лидер Саша Радуловић оценио је да је на делу потпуни распад државе.

 

Извор: Фонет / Александар Левајковић

Мислим да је партократија појела Србију, зато се и ова акција коју смо покренули зове “Последњи воз – твоја земља или њихова држава”, рекао је Радуловић.

Како је истакао, улази се у продају Телекома Србија зато што је буџет празан, пољопривредна земља у Војводини се поклања великим корпорацијама, уместо да је обрађују паори, а грађевинско земљиште је законом поклоњено тајкунима.

“Имамо један потпуни распад државе, и ми то хоћемо да зауставимо, да се Србија не претвори у земљу јефтине радне снаге и да децу и унуке не гледамо преко Скајпа”, поручио је Радуловић.

Он је подсетио и да је закон о продаји државних вила и станова, па га је Скупштина усвојила, али је председник Србије одбио да потпише, премијер Александар Вучић лично предложио.

“Хтели су да државне некретнине дају тренутним закупцима, међу њима и закупцима у Дипосу, ту је и његов (Вучићев) кум, и Горан Веселиновић, који ради све медијске ствари за Вучића”, објаснио је Радуловић.

Он је додао да не зна зашто је председник Томислав Николић одбио да потпише закон, али да му се чини да су то “трвења унутар Српске напредне странке, да некако нису договорили међусобне интересе”.

То је све део једне те исте приче последње распродаје имовине, констатовао је Радуловић и нагласио да би, да је тај закон прошао, покрет “Доста је било” поднео уставну иницијативу за његово поништење.

Погледајте гостовање Саше Радуловића у Дневнику Н1

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Potpuna podrska udruzenju Dosta je bilo,a kasnije i stranci za koju cu sigurno glasati zato sto ljudi stvarno rade posteno i iskreno zele da promene katasrofalno stanje Srbije. Posebno imam poverenje u g.Radulovica ciju promociju sam slusao u Kragujevcu,i to mi je bilo dovoljno za opredeljenje. G.Radulovic je jedan od najvecih ekonomskih forenzicara na ovim prostorima, sto je u ovom trenutku nama i nasem ekonomskom stanju najpotrebnije. Pored ovog strucnog kvaliteta i ljudske zelje i volje da pomogne gradjanima i Srbiji iskreno i posteno, pa zar to nije jedinstveno i dovoljno da podrzimo pokusaj da ovu drzavu uvedemo u normalu i izvesnu buducnost. Podrsku za ovu akciju dajem i na ovaj nacin a i potpisom.