Akcija Vojvodina

Birajte, jal vaša zemlja, jal njina kobajagi država

Peticija “Poslednji voz. Tvoja zemlja ili njihova država” uspešno je pokrenuta sinoć u Kikindi, na glavnog gradskom trgu. Zbog medijskog mraka, u kakvom se Srbija nalazi, morali smo da u 21. veku koristimo metode 19. veka. Pokret je pozvao dobošara da razglasi vest. Prvi srpski dobošar Jovan Čudanov objavio je:

 

20150819_182634

 

-Kod nas domaćini nikad nisu prodavali dedovinu. To je sramota. Prodajedu bitange, neradnici, pijandure i oni što žividu u veliki grad, pa naslede a ne znadu ni šta je ni di je, a ni od koga je. Kad nemamo ništa, onda smo niko i ništa – oglasio je Čudanov.

 

Kikinda_Sasa i mediji_19.08.2015Paori koji su protiv novog Vučićevog zakona o poljoprivrednom zemljištu jer znaju da će, što bi rekao Čudanov, postati “niko i ništa” na svojoj zemlji, potpisivali su peticiju protiv rasprodaje državne imovine.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” nastavlja skupljanje potpisa protiv štetnih Vučićevih zakona, protiv prodaje Telekoma strateškom investitoru, protiv poklanjanja građevinskog zemljišta privatizatorima iz pljačkaških privatizacija, tajnih ugovora sa “Arapima” kojima se otima najvrednije zemljište u Beogradu ili najplodnija Vojvođanska zemlja.

 

-Ko je niko, taj je sluga. Sluga služi i niko ga ni za šta ne pita. Zar da nas ne pitadu u našoj kući. Da služimo za dva para opanaka godišnje i bedne nadnice. Birajte, jal naša zemlja, jal njina kobajagi država – upozorio je dobošar Jovan Čudanov.

Potpišite peticiju onlajn:

Peticija ONLINE Ćir


 

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar