Економија Саопштењe

Скандалозан Нацрт закона о улагањима

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић“ упозорава јавност на скандалозан и противуставан Нацрт закона о улагањима који преко леђа Министарства привреде припрема кабинет премијера, а којим се, практично, цео правни систем Републике Србије ставља ван снаге и замењује лекс специјалис кратицом за фаворизоване домаће и стране инвеститоре који су по вољи власти.

Овим Нацртом се противуставно озакоњује склапање тајних уговора власти и погодних инвеститора и на мала врата суспендује Закон о слободном приступу информацијама од јавног значаја. У Нацрту закона, у члану 25 наведено је да се “против решења којим се одбија слободан приступ информацијама од јавног значаја из инвестиционог програма или посебног инвестиционог уговора не може изјавити жалба, а у смислу закона који уређује слободан приступ информацијама од јавног значаја“.

Премијера очигледно боли јавност и покушава да сакрије све штетне уговоре које је потписао у име грађана Републике Србије у последње три и по године. Крије уговоре између ЈАТ-а и Етихада (два је објавио, три сакрио), за “Београд на води”, продају бачке земље Арапима. Крије и штетне уговоре претходне владе Бориса Тадића, од којих су најштетнији уговор са Фиат-ом и уговор за НИС.

zakon

Овим законом Александар Вучић потврђује главну тезу Верице Бараћ, чијим се радом и именом бесрамно политички окористио: корупција је у врху државе. У самом врху. Александар Вучић је центар и главни покретач корупције у Србији данас. Визија премијера за Србију је очигледно да у НАШОЈ земљи цементира СВОЈУ корупмирану државу и да од Србије направи земљу јефтине радне снаге. Питање које постављамо сваком грађанину Србије гласи: да ли ћеш му дозволити?

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић“ позива премијера и његову Владу да повуку овај противуставан и дубоко коруптиван закон из процедуре. Овим предлогом закона се урушава правни систем Републике Србије. Уместо увођења реда и једнаких правила за све, неспособан премијер покушава да озакони корупцију у Србији. Уместо овог закона, предлажемо премијеру да под хитно у јавну расправу стави Нацрт закон о пореклу имовине за који је пре два месеца громогласно најавио да ће бити готов средином септембра.


 

Ознаке
Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Подршка покрету! Само наставите тако. Надам се да ће те остати овакви и када будете на власти. Сећам се Демократске странке из 90тих, који је то тада био скуп паметних и угледних људи, и у шта су претворили! Надам се да се то неће и са Покретом догодити.

  • Takodje podrška stavovima Pokreta “Dosta je bilo – Saša Radulović” ne bi li se ovom sumanutom koruptivnom sistemu stalo na put.Jer, država propada, a narod sve teže i depresivnije živi.