Ekonomija Saopštenje

Skandalozan Nacrt zakona o ulaganjima

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović“ upozorava javnost na skandalozan i protivustavan Nacrt zakona o ulaganjima koji preko leđa Ministarstva privrede priprema kabinet premijera, a kojim se, praktično, ceo pravni sistem Republike Srbije stavlja van snage i zamenjuje leks specijalis kraticom za favorizovane domaće i strane investitore koji su po volji vlasti.

Ovim Nacrtom se protivustavno ozakonjuje sklapanje tajnih ugovora vlasti i pogodnih investitora i na mala vrata suspenduje Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja. U Nacrtu zakona, u članu 25 navedeno je da se “protiv rešenja kojim se odbija slobodan pristup informacijama od javnog značaja iz investicionog programa ili posebnog investicionog ugovora ne može izjaviti žalba, a u smislu zakona koji uređuje slobodan pristup informacijama od javnog značaja“.

Premijera očigledno boli javnost i pokušava da sakrije sve štetne ugovore koje je potpisao u ime građana Republike Srbije u poslednje tri i po godine. Krije ugovore između JAT-a i Etihada (dva je objavio, tri sakrio), za “Beograd na vodi”, prodaju bačke zemlje Arapima. Krije i štetne ugovore prethodne vlade Borisa Tadića, od kojih su najštetniji ugovor sa Fiat-om i ugovor za NIS.

zakon

Ovim zakonom Aleksandar Vučić potvrđuje glavnu tezu Verice Barać, čijim se radom i imenom besramno politički okoristio: korupcija je u vrhu države. U samom vrhu. Aleksandar Vučić je centar i glavni pokretač korupcije u Srbiji danas. Vizija premijera za Srbiju je očigledno da u NAŠOJ zemlji cementira SVOJU korupmiranu državu i da od Srbije napravi zemlju jeftine radne snage. Pitanje koje postavljamo svakom građaninu Srbije glasi: da li ćeš mu dozvoliti?

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović“ poziva premijera i njegovu Vladu da povuku ovaj protivustavan i duboko koruptivan zakon iz procedure. Ovim predlogom zakona se urušava pravni sistem Republike Srbije. Umesto uvođenja reda i jednakih pravila za sve, nesposoban premijer pokušava da ozakoni korupciju u Srbiji. Umesto ovog zakona, predlažemo premijeru da pod hitno u javnu raspravu stavi Nacrt zakon o poreklu imovine za koji je pre dva meseca gromoglasno najavio da će biti gotov sredinom septembra.


 

Oznake

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Podrška pokretu! Samo nastavite tako. Nadam se da će te ostati ovakvi i kada budete na vlasti. Sećam se Demokratske stranke iz 90tih, koji je to tada bio skup pametnih i uglednih ljudi, i u šta su pretvorili! Nadam se da se to neće i sa Pokretom dogoditi.

  • Takodje podrška stavovima Pokreta “Dosta je bilo – Saša Radulović” ne bi li se ovom sumanutom koruptivnom sistemu stalo na put.Jer, država propada, a narod sve teže i depresivnije živi.