VIDEO Гостовање

Саша Радуловић на ТВ Шабац: Србији су потребни нови људи

Вучић има неспособне кадрове на локалу и кад би пустио да буду само локални и покрајински избори, он би са тим полуписменим „ваздуплоховима“, изгубио републичку власт на локалним изборима. Јер, кад грађани виде да му је популарност пала испод 40 одсто, а он стално говори о томе како 50 одсто људи гласа за њега, тиме би нестала магла и видело би се да је „цар го“. Зато он изборе мора да учини референдумом о себи, а себе „пумпа“ преко медија. То је суштина стратегије. Гледа како да изведе своје гласаче којих је свега око 22 одсто у бирачком телу, а да друге обесхрабри. Већина људи је дигла руке од политичког процеса, јер мисле да су сви исти и да се ништа не може променити – рекао је лидер покрета „Доста је било“ у емисији Вести плус тв Шабац.

Где је ту позиција покрета „Доста је било – Саша Радуловић“?

-Ми смо зацртали стратегију још 2014. године, одмах након моје оставке. Први корак нам је да уђемо у скупштине и то ће се десити на предстојећим изборима, да би показали гласачима у Србији да постоји опција која је принципијелна и која ће истрајати на својој политици и да схвате да је „Доста је било“ озбиљна организација која је у стању да успешно учествује на изборима. Један од главних разлога због чега грађани не гласају за нас или зашто нису гласали на претходним изборима, иако су били за нас, је њихова калкулација да ли ће бацити свој глас. У том „стратешком“ гласању су одлучивали или да не гласају или да иду на неку другу страну. Нама је циљ да пређемо ту степеницу да би људи схватили да то није бачен глас. Циљ нам је да грађани имају да за кога да гласају, а не да гласају „ПРОТИВ“.

-По нама опозиције нема, јер имамо истрошене политичке кадрове из прошлости који не могу ништа да промене. Ево, кад гледате Скупштину, видите како лако неки полуписмени посланик СНС изађе и каже неком из ДС „а шта сте ви радили“, наведе два примера и ту је крај. Значи, потребни су нови људи, а то јако тешко иде код нас. И ја сам био гласач ДС и више не могу. И већина људи које знам су такви.

-Кад Вучићу падне подршка испод 40 одсто, СНС ће се распасти, јер једина ствар која их држи на окупу је популарност Александра Вучића и на основу ње могу да добијају изборе. Ми мислимо да ће се то догодити 2016. или 2017. године и имаћемо поново изборе, заједно са председничким. Нама је циљ да победимо на тим изборима. Предуслов да се то догоди је да направимо први корак на овим локалним и покрајинским изборима. Разговарамо са пуно људи. 18 одсто грађана који имају вишу школу или факултет гласа за наш покрет, препознају нас, рекао је Саша Радуловић.

Погледајте целу емисију

Саша Радуловић

Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и Електротехнички факултет 1989. године, смер аутоматика и електроника. Након дипломирања добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године.

Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку браћеВучић, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне.

Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Статистичке податке о мање или више образованим треба гледати само као статистичке податке. Данас се ниво обрзовања не сматра само формалном дипломом, већ се човек континуирано мора образовати пратећи дешавања не би ли остао у току. Ово је доста повезано са професијом и послом којим се особа бави. Велики број занимања данас захтева свакодневно коришћење рачунара, а онда и најзапосленији човек пронађе одређено време да проведе на темама које нису од пословног значаја, него га просто занима да чује и види нешто ново. Претпостављам да се људи који су стекли мање образовање мање и труде да пронађу многе данас доступне информације преко интернета, а још ако им је посао такав да им рачунар није преко потребан, онда им исти служи за опуштање и забаву. Информације о политици су оно последње што човек који је заокупљен мноштвом проблема (углавном егзистенцијалним) може да поднесе на крају радног дана. А онда је ту ТВ из ког искачу политичари без дана радног стажа и причају бајке о напорном раду и приказују све што иоле интелигентног чевека тера да остане код куће за време избора, и тако већ годинама. То су разлози који доводе до тога да постоје разлике у гласачима са вишим и нижим образовањем, а не да су необразовани људи аутоматски и они који уназађују наше друштво. Неодговорна и корумпирана власт је та која је пронашла систем како усакрити информације и угасити жељу за променама, а годинама правих промена (реформи) није ни било. Подршка покрету што је препознао ово и нуди решења. Надам се да ће информације које нуди ДЈБ допрети до оних који су на претходним изборима остали код куће и подржати покрет.