VIDEO Гостовање

Без цензуре: Вучић штеди на грађанима, а субвенције не дира да би узимао рекет

У емисији „Без цензуре“ разговарало се зашто у Србији нема реформи. Од свих обећања из експозеа премијера остварено је само оно што је речено да сигурно неће бити – смањење пензија. Ни једна реформска мера до сада није предузета, почев од сређивања стања у јавним предузећима.

Ево шта је Саша Радуловић у емисији рекао, зашто се штеди на платама и пензијама, а не на субвенцијама које износе више од милијарду и по евра годишње:

-ММФ тражи да се смањи дефицит, да би Србија могла да врати кредите повериоцима, чије интересе заступају. То како људи живе уопште није питање за ММФ, нити ће неко са стране урадити нешто да грађанима у Србији буде боље. ММФ не одређује како ћемо смањити дефицит. Наша партократија, кад их питају на чему ће смањити дефицит, каже – плате и пензије. Зашто? Зато што их то ништа не кошта. Не кажу субвенције. Ако смање субвенције, које дају фирмама повезаним са врховима владајућих странака, секу грану на којој седе. На свакој субвенцији узимају партијски рекет, а рекет у Србији износи 30 одсто. Јасно је зашто неће да смање субвенције, а грађанима кажу да је смањење плата и пензија тражио ММФ.

Погледајте целу емисију:

Саша Радуловић

Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и Електротехнички факултет 1989. године, смер аутоматика и електроника. Након дипломирања добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године.

Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку браћеВучић, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне.

Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Molim Vas ako je moguce da na sajtu objavite u Excel formatu prihode i rashode po stavkama pa da i mi obicni ljudi vidimo na sta drzava trosi pare i od cega ima najvise prihoda.

    To dok se ne predstavi graficki tako da i laik razume i da svojim ocima “vidi” – nece puno biti vajde od price.

  • Одлично се Саша понио у дуелу са Шаровићем. Већина наших политичара су вјешти у скупљању поена преко ниских удараца, а поготово људи из СРС. Ово је била одлична прилика Саши да види како ће то да изгледа у предизборној кампањи. Одоговор је био на мјесту, а оно о партијама на власти деведесетих година, увијено у завршну ријеч, је већ поезија 🙂

  • Ovde se vidi da je g. Radulovic spreman za politicke debate, a o ekonomskim da ne pricamo, to je dokazao vise puta. Voleo bih da ovako nesto vidim na RTS-u i drugim nacionalnim televizijama. Ali ostace pusta zelja zbog medijskog mraka. Osnujte stranku i stanite na put svima koji unistavaju nasu prelepu zemlju iznutra.

  • Meni je prilicno nejasan ovaj napad Nemanje Sarovica na Sasu Radulovica,u istoj emisiji kada je Radulovic gostovao sa Vojislavom Seseljom,imali smo drugaciju sliku od ove.Tada je Vojislav Seselj cak Radulovica nazvao kolegom.jer su obojica vanparlamentarni.Cini mi se da Sarovic mozda vodi i neku drugu politiku,koja se razlikuje od Seseljove.Sa aspekta srpske radikalne stranke napadati nekoga kao sto je Radulovic nije bas normalno jer za to ne postoji ni najmanji razlog,