VIDEO Гостовање

Радуловић за тв „Телемарк“: Пљачка пензионера и празна прича о Мерцедесу су Вучићеве реформе

-Ми нисмо против коалиција, али нећемо улазити у нешто што зовемо „паразитска коалиција“. Могли бисмо да сарађујемо са неком мањинском странком, али не и са паразитском мањинском странком. Шта то значи? Све странке или велика већина су паразитске у својој суштини. Гледају како да се углаве у јавни сектор и да добију парче колача. Баве се партијским запошљавањем, намештају послове фирмама које су блиске врховима странака и извлаче новац из јавног сектора, намештају им кредите… Ми са таквим политичким огранизацијама нећемо сарађивати. Зато идемо на изборе сами, рекао је лидер покрета „Доста је било“ у интервјуу на чачанској тв „Телемарк“.

-Наша политика је потпуна транспарентност. Ми мислимо да партократија уништава Србију преко два механизма које треба зауставити. Партијско запошљавање неспособних партијских кадрова са измишљеним дипломама, на измишљеним радним местима, Србију годишње кошта милијарду евра. То је кључни проблем Србије. С друге стране, буразерска економија, повезана са рекетом партијских кадрова и субвенцијама кошта Србију милијарду ипо евра. Значи, две и по милијарде евра годишње, а Вучић као реформу представља криминалну пљачку пензионера и смањење пензија, на коме је уштедео 210 милиона евра. Ми не можемо ни са једном странком која у томе учествује. Подсетићу вас, на власти у Војводини није СНС, него ДС. Ми смо отворено позвали ДС да престану да причају против тајних уговора, партијског запошљавања и буразерске економије и да уведу потпуну транспарентност. Тада ћемо моћи да им верујемо. Транспарентност је основа наше политике, а данас не постоји нико ко је испод ове црвене линије. Зато смо рекли – нема коалиције са странкама које су иза те црвене линије.

-Наша црвена линија је партијско запошљавање, корупција, крађа новца из јавног сектора. Ако нисте спремни то да прихватите, онда припадате корпусу паразитских странака.

Вучић се боји независних медија

-Власт треба са схвати да јој требају независне институције система, да је корисно за друштво да постоје независни медији, да они контролишу рад власти. То је, наравно, штетно за оне који хоће да краду, за оне који хоће да нешто ураде тајним уговорима, да наместе родбини или пријатељима неки грађевински плац. Власт која заиста мисли добро грађанима мора да инсистира на независним институцијама, на слободним и независним медијима, на сучељавању мишљења. Међутим, Вучића као и претходна власт Бориса Тадића системаски гуше слободу медија да би се чуо само њихов глас, да се не чује супротно мишљење.

-Ми ћемо цензус сигурно овог пута прећи сами. Очекујемо да ћемо ући у локалне скупштине. Колико добро ћемо проћи, видећемо. Значајно нас успорава медијски мрак, јер морамо да радимо у директном контакту са људима, преко интернета и друштвених мрежа.

-Мене политика ради политике не интересује, ја желим да направим промене у друштву. Кад чујете реч реформа, она треба да значи увођење реда. Кад чујете било ког политичара да се хвали како је не знам шта урадио, запитајте се да ли знате и једну област у држави и друштву где је уведен ред. То вам говори да ли власт ради добро. То што се сликају и причају о Мерцедесу и Икарбусу и замајавају јавност или причају о отварању радних места, то није њихов посао. Посао политике је да ствара боље услове за грађане и привреду – истакао је Радуловић.

Намештање истраживања јавног мњења

На питање да ли мисли да ће уз локалне и покрајинске изборе бити расписани и републички ванредни избори, Радуловић је одговорио да верује да ће бити општих избора.

-СНС има јако лоше локалне кадрове, често полуписмене људе са лошом репутацијом. Кад би пустио да се само десе локални и покрајински избори, практично би изгубио републичку власт на локалном нивоу, јер би освојио испод 40 одсто и то би био велики потрес, јер би грађани видели да нема подршку о којој се прича. Зато он мора да од локалних и покрајинских избора направи референдум о себи, а себе представља као спасиоца и за то му служи медијски мрак због кога се не појављују критике његове политике и имамо само њега на свим телевизијама и насловним странама са националном покривеношћу. Сигурно ће бити и републичких избора.

-Премијер је прво најављивао да ће до краја септембра обавестити јавност о изборима, али како то већ код њега иде, ти рокови се продужују, велики бројеви постају мањи и на крају и нестају.

-Ради се о позоришној представи. Грађани то не знају јер се објављују намештена истраживања. За грађане би било добро да схвате како се намештају та истраживања. Важно је питање истраживачког узорка. Стандардно се ради тако што гледате да узорком погодите старосну, образовну и географску структуру испитаника и тиме добијате репрезентативан узорак. Међутим, има и четврто питање које никад не објављују и које показује да ли је узорак испитаника добар и њега никад не објављују. То је питање „За кога сте гласали на претходним изборима“. Кад би то објављивали, видело би се колико су намештена истраживања. Одговор на то питање би морао да се поклапа са резултатима прошлих избора, а он се драстично разликује На примеру покрета „Доста је било“, рецимо, који је на прошлим изборима добио 2,1 одсто, а у овим анкетама које сад објављују и дају нам 1 одсто, обично кажу је 0,5 одсто или мање гласало за нас . То нам каже да смо дуплирали подршку и да је она сада на око 4,5 одсто.

-Такође, у правим истраживањима јавног мњења поставља се важно питање да ли мислите да земља иде у правом или погрешном правцу. То је кључно питање које показује расположење у бирачком телу. Крајем 2011. године преко 70 одсто грађана је рекло да земља иде у погрешном правцу и имали смо промену власти 2012. године. Након тога је број грађана који мисле да земља иде у погрешном правцу почео да пада и падао је све до краја прошле године, када је тако процењивало 45 одсто грађана. Растао је број људи који мисле да земља иде у добром правцу. Данас се тај тренд обрнуо и 55 одсто грађана мисли да земља иде у погрешном правцу, а само 38 одсто тврди да земља иде у добром правцу и тај тренд се наставља, јер се људи замарају од обмана преко малих екрана. Можете да обмањујете све људе неко време и неке људе све време, али не и све људе све време.

Саша Радуловић

Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и Електротехнички факултет 1989. године, смер аутоматика и електроника. Након дипломирања добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године.

Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку браћеВучић, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне.

Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Podrzavao sam i podrzavam ovaj Vas i moj pokret, i ako mi dozvolite, svoje sugestije da prilozim, i to sa potpuno iskrenim namerama, a da sve bude jos bolje :

    1. Naziv pokreta pod-hitno promeniti, skratiti i uciniti “svim”ljudima u Srbiji jos prihvatljivijim i razumljivijim( dok se pokret ne konstituse u Partiju); na pr.: Novo-Za-Srbiju(NZS) ili “Mi-Menjamo-Srbiju”(MMS)ili slicno ( da lukavo samo imenom podseca na ostale skracenice, jer skracenica DJB bas ne zvuci tradicionalno i zapamtljivo.

    2. Odmah dodati i novi Program, koncizan, jasan, jos kraci i razumljiviji od postojeceg, bez detalja i ucestalih ponavljanja na pr. termina “burazerska” i slicnih reci, koje mogu da stvore konfuziju kod na pr. seljaka, jer recimo rec “burazerski” u nasem jeziku moze asocirati na nesto pozitivno, familijarno itd. Mislim da ce upravo to jos pojednostavljeno i krace izrazavanje biti presudno za glasace,( nazalost cak i bitnije od samog programa, u ovoj prvoj fazi), i kao takvo bolje ce uticati na mentalni sklop i psihu prosecnog gradjanina Srbije, da izadje i glasa za pokret.

    3. Pored izuzetno strucnih kadrova kojima raspolaze, ovaj pokret mora imati i poseban “mnogo, mnoogo jaci marketinski kadar” . Sto pre uzeti i platiiti koliko se to moze, grupa pravih profesionalaca, mislim da je to davno ukapirala i SNS, i SPS. Marketing je najbitniji. To se vec sada u predizborno vreme mora uciniti, i pored medijske blokade, jer uzalud je vas jasan i sjajan program ako on nije pristupacan i razumljiv svakome. Dakle, potencirati samo sta ce biti(to narod zeli da cuje), a ne sta je sada i kritikovati precesto i direktno protivnika( tu marketinsku caku sam primetio jos kod Milosevica a Vucicevi PR-i su je ukapirali i nasledili).

    5.Cuo(gledao i citao) sam jos pre par meseci o Vasim namerama i konceptu u ovoj prvoj izbornoj kampanji, kao i komparaciji u vezi sa iskustvima i izbornom trkom u svetu, no imajte uvek na umu da je u Srbiji zbog mentaliteta i specificnog kulturoloskog podneblja sve to malo drugacije, i oslanjajte se koliko je to moguce na domacu statistiku, ako i kada je to potrebno.

    6. I da nezaboravim ono glavno, G.-dinu Radulovicu treba vec “od sutra” obezbediti licno obezbedjenje, ako zeli da bude na celu i da nas vodi….ovu stavku da ne obrazlazem, to je izuzetno bitno !!

    Puno srece, idemo do pobede.
    Vas simpatizer,
    Milan Jakovetic

    • Не бих се потпуно сложио са вама. Мјењати назив покрета у овом тренутку је нелогично. Поготово што мени лично добро звучи ово “Доста је било” јер савршено дочарава како се сви ми генерално осјећамо. Кад дође вријеме да се оснује странка, тада треба размислити о имену.
      Ако помно пратите Сашина гостовања на локалним телевизијама, видјећете да су основе програма прилично једноставне. Транспарентност, ослањање на домаћу привреду, увођење реда, департизација.
      Што се тиче треће ставке, то је, што би Саша рекао, “топла вода”. Проблем је у медијској блокади, а и “јак маркетиншки кадар” кошта. “Доста је било није паразит”, као СНС или СПС, па да троши новац грађана на своје рекламирање.

      Што се мене тиче, Сашин наступ је био одличан, као и обично. Једино би можда било ефектније да директно прозива Вучића за лажи, корумпираност и пљачку. И то баш тим ријечима, без рукавица. Његов вјештачки рејтинг је све што СНС држи на власти па ми је негдје логично да се оштро удари на њега. Материјала за то има више него довољно.

  • Koliko god simpatisao ovaj pokret, moram jos jednom da konstatujem tuznu cinjenicu da se u Srbiji vlast jako tesko menja i obicno jako dugo traje. Na to upucuju i istorijski podaci i stanje na terenu.
    Prva losa vest je da Srbi uvek pre glasaju za onog koji je vec na vlasti, bez obzira koliko los bio, nego za onog koji hoce da obori loseg vlastodrsca. DOS je 2000. za milimetar uspeo da pobedi Slobu, posle svega sto je narod prosao pod njim. SNS je 2012. imao samo 2% vise glasova od DS, posle svih ekonomskih i spoljnopolitickih katastrofa i afera demokrata i dosovaca uopste. Nas narod jednostavno ne voli promene.
    Druga nepovoljna okolnost su tzv. “budzetlije”. Javni sektor je toliko narastao da je postao neka vrsta drzave u drzavi koja funkcionise po sopstvenim pravilima i koju ni Radulovic ni Vucic (sve i da hoce, a nece) niti bilo ko drugi moze da ukroti. Mulj se talozio ne godinama, nego decenijama i sad je toliko ojacao da se brani i pruza otpor svakome ko hoce da uvede red. Zato verovatno ni sam Vucic nema ambiciju da se bori sa vetrenjacama nego je resio da pliva niz vodu. On njih ne dira, oni njemu glas na izborima.
    Trece, clanstvo SNS je spremno na svaki, apsolutno svaki, vid borbe protiv ostalih stranaka i u tome ima precutno odobrenje policije i pravosudja. Bilo kakva opozicija se dozivljava kao jeres koju treba unistiti u korenu, fizickim, pravnim i svakim drugim nasiljem ako treba. Ko god ne prica da je AV najbolje sto je snaslo Srbiju u njenoj istoriji, taj je krivokletnik, zutara i Miskovicev placenik i treba ga ucutkati.
    I poslednje, ali mozda i najvaznije, oni koji ne vole AV i njegovu sektu uglavnom nece da izlaze na izbore jer misle da su DS sa Pajticem i Sutanovcem, kao i Boris Tadic koji je cak ucestvovao u stvaranju SNS, jedina opozicija a zasto opet njih dovoditi na vlast kad su oni vec bili i pokazali se kao katastrofalni. Funkcioneri DS svesno ili nesvesno olaksavaju posao naprednima da ostanu na vlasti jer su vecinom i sami karijerni politicari koji nista drugo u zivotu nisu radili sem bavljenja politikom. Normalni deo populacije Srbije im je 2014. porucio da vise nije zainteresovan za njih time sto uopste nije izasao na izbore, ali oni su i dalje tu i nadaju se necemu, a ustvari samo omogucavaju Vucicu da sa podrskom 25% gradjana bude jedini evropski despot u 21. veku. Sem toga, mnogo nekadasnjih clanova DS je preletelo u SNS da bi sacuvali funkcije i radna mesta (vidi 2. stavku), a to su upravo oni koji su i donosili glasove na terenu demokratama. Sada rade za SNS.

    Sta da kazem sem da pozelim srecu Sasi i hrabrim ljudima oko njega. Trebace vam.

  • Bez ,mogo reči – podržavam pokret “Dosta je bilo”, ne bih u nastupu Pokreta ništa bitnije menjala, samo ŠTO GLASNIJE pričati o gadostima ove vlasti (a toga , tih gadosti, ima na pretek).