Mediji Saopštenje

REM u službi vladajuće stranke

Regulatorno telo za elektronske medije danas je donelo odluku kao da su njegovi članovi plaćeni iz budžeta SNS, a ne da ih plaćaju građani Srbije da štite njihove interese Odbijajući da kazni televizije Pink, Hepi i Studio B za direktan prenos rođendana SNS, članovi REM-a su pokazali da rade po diktatu vlasti ili je svaki profesionalizam kod njih potisnut pred strahom od vlasti i podaništvom.

3497048_rem-regulatorno-telo-za-elektronske-medije-rem660x330

Opštim obavezujućim uputstvom za emitere propisano je da se direktni stranački skupovi ne mogu prenositi izvan predizborne kampanje, ali je to svoje Uputstvo REM juče ukinuo, a sebe sveo na puki instrument vladajuće partije.

Da farsa bude kompletna, predsednik Saveta REM-a Goran Karadžić je uoči sednice najavio da će ove televizije biti procesuirane, kao i u dvadesetak sličnih slučajeva. Nakon tročasovnog većanja i nakon očiglednih instrukcija iz vlasti, članovi REM su doneli solomonski zaključak da ne mogu da kazne prekršioce  jer je „setom novih medijskih zakona, Uputstvo prestalo da važi“.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ poziva članove REM-a da podnesu ostavke i apanažu zatraže od SNS. Njihove sednice i odluke ionako služe za pokriće odluka vlasti. Građanima oni takvi kakvi su nisu potrebni.

Zalažemo se za osnaživanje nezavisnih regulatornih tela u Srbiji, a ne njihovo gaženje i ponižavanje kakvo se dogodilo danas.

 

Oznake

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • “Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ poziva članove REM-a da podnesu ostavke i apanažu zatraže od SNS. Njihove sednice i odluke ionako služe za pokriće odluka vlasti. Građanima oni takvi kakvi su nisu potrebni.”
    Podržimo zahtev za ostavkom članova REM-a i predlažem da se zahtev uobliči u formu peticije i organizuje njeno potpisivanje.

  • Sramotno je kako se jedna za drugom URUŠAVAJU SVE INSTITUCIJE sistema koje treba prvenstveno da brinu o interesima građana. Ništa više nije strašno, niko se više ničemu ne čudi, svi smo postali kao nekakvi “zombiji”, a to je u stvari i krajnji interes i namera ovog režima.! Svi mediji su “pogašeni”, polemička rasprava ili kritika se već odavno ne može čuti nigde. Ustavni sud je ponižen, ućutkan i apsolutno marginalizovan, SANU se već godinama ne oglašava u javnosti ni o jednoj, iole, značajnijoj pojavi u društvu. Kulturna kontaminacija i unazađivanje mladih naraštaja i čitavog društva se sistematski sprovodi putem režimskih medija, a REM i druge nadležne institucije uopšte ne reaguju. Ima li kraja ovome, pa dosta je bilo.!!

  • Ovaj prenos je bio neka vrsta vježbe. Željko Mitrović osmišlja novi kanal – Pink SNS. Biće to mješavina Pink Rijalitija i Pink Erotike.

  • Od dolaska silom i terorom srpskih komunista na vlast, čast i poštenje su neožpoželjne vrline političara, na odgovorne funkcije isti postavljaju takojeviće. Ovo podseća na to vreme jer vlada ista ideologija , isto kao onda se postavljaju, neposobni, neškolovani i poslušni a oni da im nije partije bili bi niko i ništa kao i što jesu. Nadam se da će skorim dolaskom na vlast ovog pokreta, biti napravljena od ove banane istinska i demokratska država.
    Da bi se to desilo moraju se raspustiti, oterati na biro rada, svi zaposleni u državnim institucijama. Pa od novih školovanih i stručnih kadrova praviti nove, jednu po jednu.
    Ovo je moja želja ali sumnjam da će se to skoro desiti, jer da bi davljenik isplivao na površinu mora da potone do dna pa tek onda da se odbaci i ispliva na površinu. Mi još potanjamo a kraj se nevidi.