Саопштењe Финансије

Премијер, преко Дипоса, злоупотребљава државну имовину

Државне виле и станови у ексклузивним деловима Београда, на Дедињу и Сењаку, Александру Вучићу служе да купује наклоност пословних партнера, високих полицијских службеника и пропадника тајних полицијских служби и да помаже блиским пријатељима да се обогате. Арчењем државне имовине Вучић јача своју власт, брутално злоупотребљавајући већ две деценије разрађени механизам крађе преко предузећа Дипос, које одабранима изнајмљује државне некретнине.

dipos_logo
Foto: N1 info

Извештај Савета за борбу против корупције о пословању Дипоса разоткрио је начин на који су за мале паре распродаване државне виле и како се сада дају у закуп, тајно – без јавног конкурса, испод цене и искључиво привилегованим људима, блиским Александру Вучићу. Разоткрио је и огромне размере корупције у врху власти, јер овим предузећем, преко својих кадрова, руководи Влада, односно премијер који се за све пита и који је апсолутно централизовао сву власт.

Да је Александар Вучић центар корупције у Дипосу, као и у целој држави, доказује и списак повлашћених закупаца ексклузивних вила, међу којима су и два најближа премијерова сарадника и пријатеља – кум Никола Петровић, директор Електромреже Србије и Горан Веселиновић, чије три маркетиншке фирме контролишу тржиште оглашавања у медијима и Вучићу омогућавају пресудну контролу медија.

Премијер је летос, преко скандалозног Закона о посебним условима продаје одређених непокретности (усвојен у Скупштини, али га председник Републике није потписао након што је скандал обелодањен) покушао да својим другарима омогући куповину вила за мале паре.

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ подржава препоруку Савета за борбу против корупције да се предузеће Дипос ликвидира и захтевамо од Владе да усвоји извештај Савета и поступи по њему. Захтевамо да Дирекција за имовину попише све некретнине које су у државном власништву и јавно објави списак. Захтевамо од Тужилаштва да преиспита све купопродајне уговоре којима је, испод сваке цене, продавана државна имовина, као и уговоре о изнајмљивању. Уговори који су закључени противно правилима и законима у свакој правној држави сматрају се неважећим и њихови власници их морају вратити, ако Србија жели да заштити своју имовину. Покрет ће предузети све правне радње које нам стоје на располагању да зауставимо ову пљачку.

Прилог:
Извештај савета за борбу против корупције

Повезан текст:
Вучић припрeмa финaлну пљaчку држaвних нeкрeтнинa

Ознаке
Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар