Saopštenje Finansije

Premijer, preko Diposa, zloupotrebljava državnu imovinu

Državne vile i stanovi u ekskluzivnim delovima Beograda, na Dedinju i Senjaku, Aleksandru Vučiću služe da kupuje naklonost poslovnih partnera, visokih policijskih službenika i propadnika tajnih policijskih službi i da pomaže bliskim prijateljima da se obogate. Arčenjem državne imovine Vučić jača svoju vlast, brutalno zloupotrebljavajući već dve decenije razrađeni mehanizam krađe preko preduzeća Dipos, koje odabranima iznajmljuje državne nekretnine.

dipos_logo
Foto: N1 info

Izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije o poslovanju Diposa razotkrio je način na koji su za male pare rasprodavane državne vile i kako se sada daju u zakup, tajno – bez javnog konkursa, ispod cene i isključivo privilegovanim ljudima, bliskim Aleksandru Vučiću. Razotkrio je i ogromne razmere korupcije u vrhu vlasti, jer ovim preduzećem, preko svojih kadrova, rukovodi Vlada, odnosno premijer koji se za sve pita i koji je apsolutno centralizovao svu vlast.

Da je Aleksandar Vučić centar korupcije u Diposu, kao i u celoj državi, dokazuje i spisak povlašćenih zakupaca ekskluzivnih vila, među kojima su i dva najbliža premijerova saradnika i prijatelja – kum Nikola Petrović, direktor Elektromreže Srbije i Goran Veselinović, čije tri marketinške firme kontrolišu tržište oglašavanja u medijima i Vučiću omogućavaju presudnu kontrolu medija.

Premijer je letos, preko skandaloznog Zakona o posebnim uslovima prodaje određenih nepokretnosti (usvojen u Skupštini, ali ga predsednik Republike nije potpisao nakon što je skandal obelodanjen) pokušao da svojim drugarima omogući kupovinu vila za male pare.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ podržava preporuku Saveta za borbu protiv korupcije da se preduzeće Dipos likvidira i zahtevamo od Vlade da usvoji izveštaj Saveta i postupi po njemu. Zahtevamo da Direkcija za imovinu popiše sve nekretnine koje su u državnom vlasništvu i javno objavi spisak. Zahtevamo od Tužilaštva da preispita sve kupoprodajne ugovore kojima je, ispod svake cene, prodavana državna imovina, kao i ugovore o iznajmljivanju. Ugovori koji su zaključeni protivno pravilima i zakonima u svakoj pravnoj državi smatraju se nevažećim i njihovi vlasnici ih moraju vratiti, ako Srbija želi da zaštiti svoju imovinu. Pokret će preduzeti sve pravne radnje koje nam stoje na raspolaganju da zaustavimo ovu pljačku.

Prilog:
Izveštaj saveta za borbu protiv korupcije

Povezan tekst:
Vučić priprema finalnu pljačku državnih nekretnina

Oznake

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar