VIDEO Изјава

Саша Радуловић: Партијски кадрови себи подредили целу државу

„Привреда у Србији нестаје у таласима пљачкашке приватизације, оф-шор привреде, блокаде рачуна, стечајева, корупције и теретом неразумног бирократског и пореског оптерећења“, рекао је бивши министар привреде Саша Радуловић, у емисији „Објектив“, КТВ Зрењанин.

Пљачкање државе, било да су у питању државне виле, које је Вучић разделио својим другарима, куму и пословним партнерима или грађевинско и пољопривредно земљиште или стратешка предузећа као што је „Телеком“, може да се заустави само увођењем реда и транспарентности.

Погледајте каква решења предлаже Саша Радуловић

 

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Premijer nije u stanju da mobiliše naciju i to je najveći problem koji on i njegova vlada imaju, ali to je i nacionalni problem. Svi zajedno kao građani Srbije u ovom trenutku imamo nemogućnost da krenemo ka boljem životu. I zbog toga što suštinski ne može da pokrene zemlju, Vlada koristeći instrumente moći koje ima, formalne i neformalne, hoće da promeni tezu i jedino je to razlog zbog čega bi trenutno želeo da ide na izbore.
    Ne vidim šta izborima može da se desi, što se tiče Sadašnje Vlad, ili da učini nešto bolje nego do sada. Ne vidim šta im drugo nedostaje formalno da sprovedu sve svoje ideje. Problem je, dakle, što nema ideja…..

  • Naša privreda je u poodmaklom stadijumu karcinoma i zato je neophodan radikalni zaokret. Presvega neophodan je popis aktive i pasive, da bi se mogao sačiniti program revitalizacije. Neophodno je napraviti program saniranja penziskog fonda, reprogram državnih kredita, formiranje fonda za podsticaj domaće privrede.Za državna i javna preduzeća uvesti maksimalan raspon plata koji ne može bit veći od 1-10, a ne kao sada da imamo plate u javnim preduzečima i po 20-30 puta većim od prosećnih iako se dotiraju iz buđeta i još više nas vuku u propast. Mislim da ćemo se oko ovih konstatacija lako složiti ali pitanje je kako doći do obale i izači na tvrdo tlo. Sigurno je da sadašnja Vlada nema kapacitet da to uradi ni kadrovski a ni voljni. Zato je neophodna promena , čvrst politički i ekonomski zaokret, a prvi korak je udruživanje političke opozicije oko ekonomsko egzistencijalnih pitanja. Dosta je bilo ima ideja ali mora da radi na ifrastrukturi i na stvaranju partnera koji će pokušati da šire ideje da se stvori front za promene.
    Vaš put je na duge staze,ali mi tako brzo propadamo da nije svejedno kad će se promene desiti, zato nemojmo propuštati prilike i izvedimo sve one koji se ne slažu sa sadačnjim prilikama u zemlji i ponudimo im šansu da stvari uzmu u svoje ruke a ne da slede Dokmanovičevog Vođu.