Преносимо Привреда

Мирослав Јоксимовић: Господин Расим Љајић се шалио кад је износио аргументе за продају Телекома.

Рекао је:

1.Телеком у Републици Српској мора да се дотира из Србије јер је губиташ.
Истина је:Телеком Српске(део је Телекома Србије)има ЕБИТДА,оперативну добит, преко 40%(разлика између прихода и расхода)у целој Југоисточној Европи,има добит преко 50милона евра годишње,врло је профитабилан.

2.Требају нам инвеститори страни за развој Телекома јер не можемо да издржимо конкуренцију.
Истина је:
Телеком највише инвестира годишње у целој регији,преко 130милона Евра .
Имамо добит између 130 и 150 милона Евра годошње,пунимо будзет Србије у износу од пола укупних дивиденди коју добија Србија од свих осталих предузећа заједно.
Донирамо,спорт,културу,уметност,све репрезентације Србије,образовање,науку,ПИО фонд,скоро све…
Око 100000 људи је преко приватних предузећа наслоњено на Телеком,раде за нас(извођачи,произвођачи опреме,ИТ сектор,дистрибутери…)

3.Имамо вишак запослених у односу на Теленор и ВИП-конкуренцију
Истина је:
По свим Европским критеријумима ми немамо вишак запослених и бољи смо од Дојч Телекома,Аустриског,Франс Телекома…од свих могућих купаца.
По степену дигитализације,разуђености мреже и броју запослених по броју преплатника,ми смо бољи од Европских Телекома..
По приходу нисмо бољи јер наса земљ има мањи БДП и мању платежну моћ становништва,и да нас неко купи то се неће изменити.
Добит се може повећати само масовним отпустањем радника,то они зову смањењем трошкова,на силу..А онда оне које остану терају да раде као коњи по 16сати дневно.

4.Теленор и ВИП имају већу Оперативну добит са мањим бројем радника.
Истина је:
Они немају своју инфраструктуру,немају фиксну телефонију и не интересују их рурална подручја,немају на целој територији своје базне станице и раде преко насе технике.
Свој највећи део прихода представљају као ЕБИТДА,оперативну добит,највећи део трошкова пребацују у своје матичне дрзаве.
Да ми то радимо,имали би ЕБИТДА преко 900милона Евра.

За сад толико,због истине.

Мирослав Јоксимовић

Telekom-Srbije

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Ugledao se na premijera. Rasim je poznat po poltronstvu. U ostalom na koji drugi način bi on bio ministar u svakoj Vladi. Lažima će se najbolje dodvoriti Vođi. Količina laži je jedini kriterijum za napredovanje u Vladi i očima Premijera. Bravo Rasime.

  • Време је за економски искусне, математички писмене и патриотски оријентисане људе да преузму место премијера. Доста је било правника, политичара и осталих на тој функцији.

  • Људи, добар вам је чланак, али ако је већ на ћирилици, смањите мало са нј и дз и поправите ове правописне грешке изгледате неозбиљно, чланци на тарзанији имају мање правописних грешака него овај чланак 🙂