AUDIO Безбедност Преносимо

Мирослава Миленовић за Пешчаник: Друштво је потпуно растурено

Мирослава Миленовић, чланица Савета за борбу против корупције и форензички рачуновођа, нападнута је у суботу у подне у згради у којој живи. За „Пешчаник“ је открила да напад, али и поступање полиције и тужилаштва које му је претходило, схвата као претњу и опомену да престане да се бави истраживањем корупције.

 

Miroslava_MIlenovic

 

Ово су најзначајније поруке из интервјуа. Препоручујемо да га целог одслушате:

-Три недеље након што је Служба за борбу против организованог криминала и Управа криминалистичке полиције упозорена да ме неко прати, све се завршило тако што су мом сину на врата послали позорника да га пита да ли се мама плаши. Схватила сам то као претњу. То је матрица у једном потпуно растуреном друштву. Ако су мислили да ћу да станем после тога, очигледно да нису добро урадили мој профил.

-На извештају који треба да буде објављен радио је и Иван Нинић, који је горе прошао него ја, он је претучен. Истраживали смо трошење јавног новца на рекламе, маркетинг и пропаганду.

-После извештаја о Дипосу у Савет је упао Никола Петровић, директор ЕМС и кум премијера, због наводне угрожености њега и деце. Упао је без најаве. Хтео је да покаже силу коју осећају да имају сада, али и да је изветај о Дипосу био тачан.

-Они би највише волели да Савет престане да ради. Напад ми је помогао да схватим да сам на почетку трке.

-Политичка и економска елита везале су руке правосуђу. Правосуђе нема независан буџет, оно није независно, оно је политичка марионета. Оно данас у Србији не постоји. О полицији не бих много причала, учествујем у њиховом тренинзима и имам високо мишљење о појединцима, али о институцији немам. Институција не поштује праве професионалце, људе који су сертификовани у иностранству, она је удављена у мору афера и политичких разрачунавања.

-Живимо у разореном друштву, у којем премијер има куражи да јавно саопшти да не може да реши приватизацију спортских клубова, ни проблем навијача, ни приватизацију Политике, а притом је на нивоу маргарина и у све се меша.

-Нови извештај о медијима ће показати колико је тржиште оглашавања које се плаћа јавним новцем. Проблем је што се у министарствима, агенцијама, фондовима, јавним предузећима људи који су на њиховом челу понашају као да је то њихов, а не јавни новац. Огромна средства су у питању. У извештају се показују везе политичких партија и њихових представника, који су на челу тих предузећа и министарстава. Како мимо процедуре или изигравајући их дају новац својим истомишљеницима. Чак и кад је реч о губиташима.

-Извештај показује да постоји паралелни, непристојан свет бахатог понашања.

-Приватизација медија неће ништа добро донети. Експоненти одређене политике покуповали су медије и направили страначку инфраструктуру пред престојеће изборе.

– Открили смо да је Пинк добио кредит за подстицај извоза да би вероватно платили милионска дуговања за порез, а истовремено се плене средства и имовина грађана који имају дуговања у хиљадама динара. Имамо у ствари квази власника Пинка, јер прави власник је онај коме Пинк дугује. У рукама владајуће структуре су и погача и нож.

-Европски комесар Хан је рекао недавно да без слободних медија нема демократског друштва, али нема ни слободних избора. Сви који раде у државним органима, ,полицији и тужилаштву треба да знају да кад једном упрљају руке, упрљају их заувек. Нема тог сапуна који ће их опрати.

Послушајте цео интервју:

 

Повезани текстови:

[display-posts tag=”Мирослава Миленовић” wrapper=”ul” include_date=”true”]

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар