AUDIO Bezbednost Prenosimo

Miroslava Milenović za Peščanik: Društvo je potpuno rastureno

Miroslava Milenović, članica Saveta za borbu protiv korupcije i forenzički računovođa, napadnuta je u subotu u podne u zgradi u kojoj živi. Za „Peščanik“ je otkrila da napad, ali i postupanje policije i tužilaštva koje mu je prethodilo, shvata kao pretnju i opomenu da prestane da se bavi istraživanjem korupcije.

 

Miroslava_MIlenovic

 

Ovo su najznačajnije poruke iz intervjua. Preporučujemo da ga celog odslušate:

-Tri nedelje nakon što je Služba za borbu protiv organizovanog kriminala i Uprava kriminalističke policije upozorena da me neko prati, sve se završilo tako što su mom sinu na vrata poslali pozornika da ga pita da li se mama plaši. Shvatila sam to kao pretnju. To je matrica u jednom potpuno rasturenom društvu. Ako su mislili da ću da stanem posle toga, očigledno da nisu dobro uradili moj profil.

-Na izveštaju koji treba da bude objavljen radio je i Ivan Ninić, koji je gore prošao nego ja, on je pretučen. Istraživali smo trošenje javnog novca na reklame, marketing i propagandu.

-Posle izveštaja o Diposu u Savet je upao Nikola Petrović, direktor EMS i kum premijera, zbog navodne ugroženosti njega i dece. Upao je bez najave. Hteo je da pokaže silu koju osećaju da imaju sada, ali i da je izvetaj o Diposu bio tačan.

-Oni bi najviše voleli da Savet prestane da radi. Napad mi je pomogao da shvatim da sam na početku trke.

-Politička i ekonomska elita vezale su ruke pravosuđu. Pravosuđe nema nezavisan budžet, ono nije nezavisno, ono je politička marioneta. Ono danas u Srbiji ne postoji. O policiji ne bih mnogo pričala, učestvujem u njihovom treninzima i imam visoko mišljenje o pojedincima, ali o instituciji nemam. Institucija ne poštuje prave profesionalce, ljude koji su sertifikovani u inostranstvu, ona je udavljena u moru afera i političkih razračunavanja.

-Živimo u razorenom društvu, u kojem premijer ima kuraži da javno saopšti da ne može da reši privatizaciju sportskih klubova, ni problem navijača, ni privatizaciju Politike, a pritom je na nivou margarina i u sve se meša.

-Novi izveštaj o medijima će pokazati koliko je tržište oglašavanja koje se plaća javnim novcem. Problem je što se u ministarstvima, agencijama, fondovima, javnim preduzećima ljudi koji su na njihovom čelu ponašaju kao da je to njihov, a ne javni novac. Ogromna sredstva su u pitanju. U izveštaju se pokazuju veze političkih partija i njihovih predstavnika, koji su na čelu tih preduzeća i ministarstava. Kako mimo procedure ili izigravajući ih daju novac svojim istomišljenicima. Čak i kad je reč o gubitašima.

-Izveštaj pokazuje da postoji paralelni, nepristojan svet bahatog ponašanja.

-Privatizacija medija neće ništa dobro doneti. Eksponenti određene politike pokupovali su medije i napravili stranačku infrastrukturu pred prestojeće izbore.

– Otkrili smo da je Pink dobio kredit za podsticaj izvoza da bi verovatno platili milionska dugovanja za porez, a istovremeno se plene sredstva i imovina građana koji imaju dugovanja u hiljadama dinara. Imamo u stvari kvazi vlasnika Pinka, jer pravi vlasnik je onaj kome Pink duguje. U rukama vladajuće strukture su i pogača i nož.

-Evropski komesar Han je rekao nedavno da bez slobodnih medija nema demokratskog društva, ali nema ni slobodnih izbora. Svi koji rade u državnim organima, ,policiji i tužilaštvu treba da znaju da kad jednom uprljaju ruke, uprljaju ih zauvek. Nema tog sapuna koji će ih oprati.

Poslušajte ceo intervju:

 

Povezani tekstovi:

[display-posts tag=”Miroslava Milenović” wrapper=”ul” include_date=”true”]

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Sve je jasno. Sve treba izvesti na čistac i potpuno razgolititi sistem koji funkcioniše u Srbiji decenijama. Potrebno je omogućiti da mediji budu nezavisni, da postoji podela vlasti i da pravosudje bude potpuno nezavisno, da sudije i tužioci stvarno imaju vlast i moć. Da se utvrdi odakle novci i imovina brojnim kvazi biznismenima, pevaljkama, starletama i dr… Da se omoguci narodu da radi i da zaradi, da nema monopola …..

  • Nemam reči da opišem svoje divljenje gospođi Milenović ! Kako ovaj razgovor proslediti nepismenoj ili polupismenoj raji ?