Prenosimo Privreda

Miroslav Joksimović: Gospodin Rasim Ljajić se šalio kad je iznosio argumente za prodaju Telekoma.

Rekao je:

1.Telekom u Republici Srpskoj mora da se dotira iz Srbije jer je gubitaš.
Istina je:Telekom Srpske(deo je Telekoma Srbije)ima EBITDA,operativnu dobit, preko 40%(razlika između prihoda i rashoda)u celoj Jugoistočnoj Evropi,ima dobit preko 50milona evra godišnje,vrlo je profitabilan.

2.Trebaju nam investitori strani za razvoj Telekoma jer ne možemo da izdržimo konkurenciju.
Istina je:
Telekom najviše investira godišnje u celoj regiji,preko 130milona Evra .
Imamo dobit između 130 i 150 milona Evra godošnje,punimo budzet Srbije u iznosu od pola ukupnih dividendi koju dobija Srbija od svih ostalih preduzeća zajedno.
Doniramo,sport,kulturu,umetnost,sve reprezentacije Srbije,obrazovanje,nauku,PIO fond,skoro sve…
Oko 100000 ljudi je preko privatnih preduzeća naslonjeno na Telekom,rade za nas(izvođači,proizvođači opreme,IT sektor,distributeri…)

3.Imamo višak zaposlenih u odnosu na Telenor i VIP-konkurenciju
Istina je:
Po svim Evropskim kriterijumima mi nemamo višak zaposlenih i bolji smo od Dojč Telekoma,Austriskog,Frans Telekoma…od svih mogućih kupaca.
Po stepenu digitalizacije,razuđenosti mreže i broju zaposlenih po broju preplatnika,mi smo bolji od Evropskih Telekoma..
Po prihodu nismo bolji jer nasa zemlj ima manji BDP i manju platežnu moć stanovništva,i da nas neko kupi to se neće izmeniti.
Dobit se može povećati samo masovnim otpustanjem radnika,to oni zovu smanjenjem troškova,na silu..A onda one koje ostanu teraju da rade kao konji po 16sati dnevno.

4.Telenor i VIP imaju veću Operativnu dobit sa manjim brojem radnika.
Istina je:
Oni nemaju svoju infrastrukturu,nemaju fiksnu telefoniju i ne interesuju ih ruralna područja,nemaju na celoj teritoriji svoje bazne stanice i rade preko nase tehnike.
Svoj najveći deo prihoda predstavljaju kao EBITDA,operativnu dobit,najveći deo troškova prebacuju u svoje matične drzave.
Da mi to radimo,imali bi EBITDA preko 900milona Evra.

Za sad toliko,zbog istine.

Miroslav Joksimović

Telekom-Srbije

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Ugledao se na premijera. Rasim je poznat po poltronstvu. U ostalom na koji drugi način bi on bio ministar u svakoj Vladi. Lažima će se najbolje dodvoriti Vođi. Količina laži je jedini kriterijum za napredovanje u Vladi i očima Premijera. Bravo Rasime.

  • Vreme je za ekonomski iskusne, matematički pismene i patriotski orijentisane ljude da preuzmu mesto premijera. Dosta je bilo pravnika, političara i ostalih na toj funkciji.

  • Ljudi, dobar vam je članak, ali ako je već na ćirilici, smanjite malo sa nj i dz i popravite ove pravopisne greške izgledate neozbiljno, članci na tarzaniji imaju manje pravopisnih grešaka nego ovaj članak 🙂

  • A ovo je kao istina vredna sajta i ekipe “Dosta je bilo”?
    Dajte, ljudi, pa ima ozbiljnih i pismenih ekonomista u “Dosta je bilo”!