Bezbednost Saopštenje

Osuda napada na Miroslavu Milenović

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ najoštrije osuđuje napad na Miroslavu Milenović, članicu Saveta za borbu protiv korupcije. Zahtevamo da se hitno identifikuju i uhapse napadači na nju i na Ivana Ninića, istaknutog borca protiv korupcije, koji je pretučen pre gotovo tri meseca.

 

MiroslavaMilenoviIzvor: kojeodgovoran.rs

 

Miroslava Milenović, forenzički računovođa, zaslužna je za otkrivanje zloupotreba državane imovine i mehanizama manipulacije medijima preko skrivenog vlasništva ljudi iz vrha vlasti i prljavih tokova novca. Napad na nju je usledio uoči objavljivanja novog izveštaja Saveta za borbu protiv korupcije o medijima. Milenovićeva i Ninić su zajedno radili na tim izveštajima.

Iza oba napada nesumnjivo stoje pojedinci povezani sa vrhom vlasti. To pokazuje činjenica da napadači na Ninića nisu identifikovani ni posle skoro tri meseca, kao i da je Milenovićeva ranije obavestila Službu za borbu protiv organizovanog kriminala i specijalnog tužioca da je neko prati, a da o rezultatima istrage nije obaveštena.

Napad na Miroslavu Milenović je napad na Savet za borbu protiv korupcije i preteća poruka svima koji se bave istragom korupcije. Centar korupcije je u vrhu vlasti, oličen u liku Aleksandra Vučića, koji se sve brutalnije obračunava sa predstavnicima regulatornih tela.

Kako izgleda razvojni put Vučićeve autokratije najbolje  pokazuje razvoj metoda u obračunu sa nezavisnim kritičarima i onima koji kontrolišu rad državnih organa – od medijske harange na ombudsmana Sašu Jankovića do fizičkih napada na Ivana Ninića i Miroslavu Milenović. Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ zahteva od policije i tužilaštva da utvrde ko su izvršioci i nalogodavci ovih napada.

Povezani tekstovi:

[display-posts tag=”Miroslava Milenović” wrapper=”ul” include_date=”true”]

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Gradjani gube poverenje u drzavne institucije /policiju, tuzilastvo, sud…/ . Nista se ne preduzima povodom mnogobrojnih afera /kriminala i korupcije/ i zna se ko se plasi objavljivanja izvestaja koje treba da objavi Miroslava. PODRSKA ZA MIROSLAVU.

  • Budimo realni, sve je vec vidjeno, od Curuvije i Stambolica do 5-tog oktobra, isti razred po drugi put.

  • ovde je najveci problem patoloski odnos gradjanina i drzave..ovde gradjanin ne shvata da on cini drzavu,a ne obrnuto,u srbiji vlada taj podanicki mentalitet.naravno da je kriv neko iz SNS-a,necu da imenujem naravno,e taj neko je napravio ovaj problem,bojim se da ne da je kasno,nego je prekasno da se srbija osvesti,tj njeni gradjani,sve je to osveta losih đakaaaaaaaa