VIDEO Događaj

Agilna organizaciona kultura

Svaka organizacija, i politička, ima svoju ličnost i karakteristike, baš kao i pojedinci. Svaku organizaciju odlikuje jedinstvena organizaciona kultura. Ona se oseća u vazduhu, kao atmosfera, kao klima, i utiče na ponašanje pojedinaca i rezultat njihovog rada.
Danas znamo da uspeh organizacije, pa i države, presudno zavisi od njene organizacione kulture. A kakva će kultura biti, zavisi od toga kako se ponaša i u šta veruje većina ljudi u njoj, a pre svega oni koji su organizaciju stvorili i/ili je vode. Kultura se kreira, meri i menja.

Postavlja se pitanje postoji li “ona prava”, produktivna kultura ostvarenih ljudi.

Preporučujemo da pogledate inspirativno predavanje Jasmine Nikolić, generalne sekretarke pokreta “Dosta je bilo – Saša Radulović“

 

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Teoretisanje, u praksi Jasmina Nikolić ne zna da odgovori na poruku, što je odlika sadašnje vlasti. Dakle treba poći od BON TONA…..

    • Tačno je, ne uspem da odgovorim na dobar deo velikog broja poruka koje dobijem. Radim puno stvari, radim fokusirano, s velikim brojem ljudi, i ne stignem ili se umorim. Ima kad uvek odgovorim, a ostalo koliko mogu. To je upravo teorija primenjena u praksi. Prioritizacija. Ne otpadaju samo nebitne stvari, već manje bitne stvari. Ja sam toga svesna, osećaj nije ugodan, a rešenje je pre svega skupo. On another note, ima, retko, i kad ne želim da odgovorim (to pretpostavljam imamo svi?)

    • Na kakvu poruku mislite? Ovo nije privatna stranica nego javna, i treba jasno da pišete Vaše poruke. Vi ste dugo u sličnom poslu, pa znate da se Jasminina znanja ne mogu primeniti u praksi nego su obično teoretisanje?

    • Svako znanje je korisno i može se primeniti u nekim slučajevima. Ne treba generalizovati, ako vama ne odgovara, lepo preskočite i idete dalje, nekome drugome može biti od koristi.

    • Ja sam oduševljen Jasmininim predavanjem, i moja poruka je kritika na gornju poruku, gde se predavanje ocenjuje kao obično teoretisanje. Nadam se da na konstruktivne kritike gledate blagonaklono pa vam, kao internet timu, savetujem pažljivije čitanje. Hvala