Autorski tekst Vojvodina Poljoprivreda

Trči liga, a nije je briga!

Kud trčite, komšije Ligaši?!

Kad se onomad potpisivao Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, učestvovali ste u vlasti i njije vas bilo briga što on predviđa prodaju zemlje strancima od 2017.godine. Kada je premijer pre nešto više od godinu dana protivustavno prodao zemlju u Bačkoj Arapima, a naši su paori nudili da za istu zemlju plate puno višu cenu, nije vas bilo briga. Kada se prvi nacrt ovog katastrofalnog Zakona o poljoprivrednom zemljištu pojavio i paorska udruženja počela su svoj mali rat protiv zla koje im zakon donosi, ni tad vas nije bilo briga i paori su se borili sami. Kada je pokret „Dosta je bilo – Saša radulović“ u avgustu pokrenuo potpisivanje peticije protiv, između ostalog, i ovog postupka Vlade, mesecima ste ćutali i dalje vas nije bilo briga.

 

DeltaAgrarFoto: Miodrag Popović

 

Sad idu izbori i valja vam nešto na brzinu „skarabudžiti“ da biste vratili poverenje koje ste kod paora i ostalih građana u Vojvodini izgubili. Poneti višemesečnom kampanjom pokreta „Dosta je bilo – Saša Radulović“, već povećanom pozornošću javnosti koju su izgradili sami paori, odlučili ste da u reku ljudi ubacite svoj čamac i na cilj stignete u grupi pobednika, bezobzirno sebi kačeći medalje neke tobože zasluge. Samo da taj čamac ne postane trojanski konj. Obzirom na vašu, do sada vrlo dosledno pokazanu nezainteresovanost za probleme sa državnom zemljom u Vojvodini, uopšte vam ne verujemo.

Čanak je godinama na vlasti i puno toga se u tim godinama promenilo na gore. Autonomija Vojvodine je bila njegova glavna tema, a Vojvodina je za sve te godine samo slabila i centralizacija države sa epicentrom u Beogradu sad je već dostigla svoj maksimim.

Dosta je bilo partijskog parazitskog sistema u kojem se na brzinu glumi opozicija kad je to potrebno, a odmah zatim stvaraju koalicije, jer je tako lakše. Ili ste opozicija, ili ste koalicija! Narod više nije naivan i paori vas neće.

Prozreli smo vašu nameru, dragi Ligaši, da odglumite opoziciju i ovog puta. Ali, ovaj put je za vas ćorsokak. Dalje nema. Oteli ste nama peticiju, otimate paorima protest. Dosta je bilo!

Paori su u protest krenuli sami i zamolili sve političke opcije, pa i naš pokret, da se držimo po strani. Mi to poštujemo, a vi ne poštujete paore.

Istina je sledeća:
Prvu peticiju protiv davanja i prodaje poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini stranim kompanijama organizovao je pokret „Dosta je bilo“ u leto 2014. godine kada smo branili bačku zemlju.
Prva tribina na kojoj se reagovalo na Nacrt zakona o poljoprivrednom zemljištu bila je u organizaciji pokreta „Dosta je bilo“ i održana je u Kikindi dana 24.juna, kada smo reagovali na zainteresovanost nemačkog Tenisa za zemlju u ovoj opštini.
Prvu peticiju protiv ovog katastrofalnog nacrta zakona je organizovao je pokret „Dosta je bilo – saša Radulović“ još u avgustu. Višemesečne pregovore sa ministarstvom poljoprivrede vodili su paorski lideri, a bez vas.
Prvi protest dogovorili su paori sami u subotu 21. novembra, naravno bez vas.
Vi ste se probudili pre par nedelja i atakujete na osvajanje medalje pobednika. Izvinite, ali za to je trebalo da optrčite čitav krug.

Zahtevamo da državna zemlja ostane našim paorima uz mogućnost da je zakupljuju ili kupuju i tako šire svoje posede. Domaća poljoprivredna gazdinstva treba da budu nosilac agrarnog razvoja u Srbiji. Želimo da kreiramo privredni ambijent koji će biti stimulativan za domaće i male i imamo set reformi koje će nas do toga dovesti.

 

Svetlana Kozić, koordinatorka pokreta „Dosta je bilo – Saša Radulović“ za Severno-banatski okrug

 

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • zanima me sta se mozes uraditi povodom mogucnosti prodaje zemlje strancima vec od 2017.godina a nismo ni u EU a Madjarska je cini mi se cak odlozila mozda i na 12 godina nisam siguran prodaju zemlje strancima iako su u EU,a i Poljska mislim da ima slican zakon

  • Klasicni poltroni. Pa kako ce Canak ponovo da vozi motorne sanke strogim centrom NS-a i da dolazi helikopter po njega.

  • Svaka čast na tekstu. Stvari su sve jasnije. Tačno se vidi ko za koga radi. Na platnom spisku vođe su maltene i svi tzv. opozicionari. Svi su namireni. Ovaj pokret mora da istraje i da se više ne prave trule koalicije. Stvari moraju izaći na videlo. Sve mora biti jasno i transparentno. Dosta je više bilo muljanja i skrivanja istine.