Безбедност Преносимо

Мирослава Миленовић добитница ОЕБС-ове награде "Личност године"

Преносимо вест о додели награде “Личност године”

Аутор: N1

Мисија ОЕБС-а у Србији доделила је награду “Личност године“.

Ове године награђени су Марија Ранђеловић, официр за везу са заједницом у Полицијској управи за град Ниш, Канцеларија за младе Прешево и Мирослава Миленовић, форензичарка за рачуноводство и чланица Савета за борбу против корупције. Добитници су награђени за допринос у области рада полиције у заједници, омладинског активизма, борбе против корупције и залагања за слободу медија.

 Mилена Миленовић Foto: N1

Миленовић је награђена за допринос у области борбе против корупције и за залагање за слободу медија. „Извештај Савета о власничкој структури и контроли медија, објављен прошлог пролећа, користио је методе форензичког рачуноводства за идентификацију власничке структуре и нетранспарентно финансирање медија”, истиче ОЕБС.

Додаје се да је она такође обучавала припаднике Полиције Србије, тужиоце, новинаре и запослене у Савету, у области форензичког рачуноводства и техника прања новца, како би побољшали своје вештине у истраживању превара и корупције.

Марија Ранђеловић награђена је за посвећеност промоцији рада полиције у заједници и повећању поверења грађана у рад полиције. Она је ове године, поред дужности официра за везу са заједницом била и контакт особа и за ЛГБТ права и координатор за превенцију насиља у породици.

Канцеларија за младе Прешево, коју представљају Агон Ајети и Валон Арифи, одабрана је због изузетног доприноса омладинском грађанском активизму и залагању за поштовање људских права током избегличке кризе. „Један од најзначајнијих доприноса Канцеларије је промовисање позитивног приступа заједнице према избеглицама и мигрантима у комплексној ситуацији као што је ова“, наведено је у саопштењу ОЕБС-а.

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар