Правосуђе Преносимо

Зашто би неко фалсификовао потпис Малог?

Преносимо текст са сајта “BIZLife” од 12.12.2015. године

Аутор: Миленко Васовић, новинар

Зашто би неко, па још у Бугарској, фалсификовао потпис Синише Малог? Мора да иза тог фалсификата постоји гадна намера.

Хајде да верујемо у оно што тврди правни тим градоначелника српске престонице. То колективно тело, тај правни тим је саопштио да је бугарски графолог утврдио да је потпис Синише Малог фалсификован. То је онај потпис у Архиву Бугарског државног регистра, где је Мали уписан као директор две офшор фирме са Девичанских Острва. Знате већ, преко тих фирми наводно је Мали за некога купио 24 апартмана на Црном мору.

И сада нас Синиша Мали уверава да то није његов потпис, да је фалсификат. Можемо ли без резерве да верујемо у наводни (нисмо га још видели) налаз бугарског графолога?

Ако оставимо по страни чињеницу да у Бугарској корупција није непознат појам, да се, као и у Србији, доста тога може купити и наручити, па и налази разних вештака, опет нам остаје питање са почетка. Зашто би неко фалсификовао потпис.Шта је фалсификатор тиме добио? Да ли је некоме преотео фирме – колико знамо није. Да ли је фалсификованим потписом потписивао штетне уговоре, правио какав криминал? Да ли је тај фалсификатор испразнио рачуне тих фирми, је ли тај криминал пријављен бугарским властима. Ништа ми од тога нисмо чули. Ако тога нема, онда прича о фалсификату стоји на климавим ногама.

А одакле би могао да буде фалсификатор? Са Девичанских Острва, где су регистроване фирме? Тешко, тамошњи рибари се оловке лате само на венчању. А нису ни у љубави са српским писмом. Из Бугарске? Хм, то значи да су неки опасни Бугари знали да је Мали био директор, њима важних фирми, са великим пословима и големим капиталом и онда су кренули да му нашкоде. Не зато што је Србин, не зато што је градоначелник Београда и најближи сарадник премијера, већ због њихове користи. Ни то не звучи уверљиво.

Па јесу ли фалсификатори дошли из Србије, украли документа Малом, упали у бугарски регистар, лажно се потписали и отишли. И онда се примирили, па кад је прошло довољно времена, трас у медије, дигли дреку, “градоначелник Београда куповао апартмане у Бугурској“, те “он је још увек директор две офшор фирме“. Је ли то подмукли ударац српске опозиције? Да му наместе страшну ствар, тај сукоб интереса који се још од Карађорђа па овамо сматра смртним грехом код Срба. Дакле, ништа горе није могло сем тог сукоба интереса.

То мора да је неки љути опозиционар смислио: не неко као Чеда, неко жешћи, као Бојан, као Борис или она Санда, сва фина и дотерана, али… гађа суштину. Ма јок, нема ту потенцијала.

Па да није… што рече један наш струћњак, Мали сам искривио свој потпис?

Е сад, питање је да ли ће Агенција за борбу против корупције морати да прогута тај налаз бугарског графолога или ће, као што прописи налажу, ангажовати домаће стручњаке.

ДЈБ Младеновац

ДЈБ Младеновац

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Najteze je slagati sebe. Kada to uradite, slagati druge je mnogo lakse.
  Slagati sebe da doktorirate na prepisivanju tudjih intelektualnih vrednosti i svesno lazete da su to vase vrednosti, e to je najteze. Svakim danom kada sebe pogledate u ogledalu toga se setite. I kada to uspete da potisnete onda ste uspeli da slazete samoga sebe i da zivite u novoj stvarnosti. Tada mozete lagati vrlo lako i druge. Ovo je psihologija i fenomenologija duha psihopatije.
  Pogledajte Malog kada daje intervjue i njegov govor tela. To je prica bez prestanka, bez razmisljanja, bez hvatanja daha i bez stanke da se vrati na postavljeno pitanje. Ne zatvara usta dok mu se ne postavi sledece pitanje. Kada sledeceg pitanja ne bi bilo pricao bi dok mu ne presahnu usta. Vrlo slicno se i Aca Dramoser ponasa na konferencijama za stampu.

 • Ja mislim da je bilo ovako: pripremaci produzenog puzajuceg drzavnog udara, u bliskoj buducnosti su nabavili vremeplov.

  Tim vremeplovom su se vratili u proslost i ukrali Sinisinu vezbanku iz srednje, da provale rukopis.
  Kako se radi o amaterima koji su imali kineski vremeplov, pri povratku u buducnost (gledano iz tog ugla), a proslost iz naseg zalutali su u Bugarsku.
  Kako u Bugarsku? Pa kinesko smece od vremeplova nema sinhronizator za Hajzenbergov princip neodredjenosti. Brzinomer im radio, ali nije navigacija – posledicno… I sad kad su vec dosli u Budarsku, sa tako obogaljenim vremeplovom, onda ajd da naprave neku stetu, pre nego zariba nacisto, pa ne mogu da se vrate u slavno vreme Srbije.