Војводина Интервју

Никола Штула: О наступу на предстојећим изборима

За суботичку Инфо телевизију, о наступу на предстојећим изборима и програму покрета Доста је било, говорио је Никола Штула, заменик координатора за Војводину.

Štula u emisiji

О коалицијама: На изборе излазимо дефинитивно сами и то на свим нивоима, локалним, покрајинским и републичким. Ни једна странка није остала имуна на политичко запошљавање и нетранспарентан рад, а укидање праксе страначког запошљавања и увођење транспарентности су црвена линија наше политике и пре и после избора. Из тог разлога не можемо да се договоримо ни са једном опцијом и коалиција нема. Разговарамо са покретима, али не у циљу прављења коалиција већ у правцу позива да нам се придруже. Ми сами прелазимо цензус, што се може видети на фотографијама са изузетно посећених наших трибина које можете видети на нашем сајту и фејсбук странама и зато смо сигурни. Главне тачке нашег програма су увођење транспарентности у рад институција, што је ефикасан лек против корупције. Инсистирамо на окончању праксе страначког запошљавања у јавном сектору. Такође, једна од важних тачака програма је децентрализација државе.

О економској политици покрета: Фокус наше економске политике је прављење услова за рад малих и средњих предузећа и индивидуалних пољопривредних газдинстава, јер су ово највећи послодавци. Ако дођемо на власт у Суботици, прво што ћемо урадити је заустављање давања државне земље странцима.

О рационализацији у јавном сектору: Отпуштање из јавног сектора мора да буде праћено систематизацијом радних места. Партијски кадрови са купљеним дипломама који су на измишљеним административним радним местима, након увођења реда сами одлазе. Отпуштање не сме да буде по политичкој припадности.

О социјалној заштити: Све породице које немају приход, по нашем програму, би прешле на универзалну социјалну заштиту. То нас кошта мање него садашњи систем, а било би добар мотиватор за раст плата у привреди са садашњих минималаца на виши ниво, јер више нико не би морао да ради за 20.000 динара.

Погледајте видео материјал.

ДЈБ Војводина

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар