Vojvodina Intervju

Nikola Štula: O nastupu na predstojećim izborima

Za subotičku Info televiziju, o nastupu na predstojećim izborima i programu pokreta Dosta je bilo, govorio je Nikola Štula, zamenik koordinatora za Vojvodinu.

Štula u emisiji

O koalicijama: Na izbore izlazimo definitivno sami i to na svim nivoima, lokalnim, pokrajinskim i republičkim. Ni jedna stranka nije ostala imuna na političko zapošljavanje i netransparentan rad, a ukidanje prakse stranačkog zapošljavanja i uvođenje transparentnosti su crvena linija naše politike i pre i posle izbora. Iz tog razloga ne možemo da se dogovorimo ni sa jednom opcijom i koalicija nema. Razgovaramo sa pokretima, ali ne u cilju pravljenja koalicija već u pravcu poziva da nam se pridruže. Mi sami prelazimo cenzus, što se može videti na fotografijama sa izuzetno posećenih naših tribina koje možete videti na našem sajtu i fejsbuk stranama i zato smo sigurni. Glavne tačke našeg programa su uvođenje transparentnosti u rad institucija, što je efikasan lek protiv korupcije. Insistiramo na okončanju prakse stranačkog zapošljavanja u javnom sektoru. Takođe, jedna od važnih tačaka programa je decentralizacija države.

O ekonomskoj politici pokreta: Fokus naše ekonomske politike je pravljenje uslova za rad malih i srednjih preduzeća i individualnih poljoprivrednih gazdinstava, jer su ovo najveći poslodavci. Ako dođemo na vlast u Subotici, prvo što ćemo uraditi je zaustavljanje davanja državne zemlje strancima.

O racionalizaciji u javnom sektoru: Otpuštanje iz javnog sektora mora da bude praćeno sistematizacijom radnih mesta. Partijski kadrovi sa kupljenim diplomama koji su na izmišljenim administrativnim radnim mestima, nakon uvođenja reda sami odlaze. Otpuštanje ne sme da bude po političkoj pripadnosti.

O socijalnoj zaštiti: Sve porodice koje nemaju prihod, po našem programu, bi prešle na univerzalnu socijalnu zaštitu. To nas košta manje nego sadašnji sistem, a bilo bi dobar motivator za rast plata u privredi sa sadašnjih minimalaca na viši nivo, jer više niko ne bi morao da radi za 20.000 dinara.

Pogledajte video materijal.

DJB Vojvodina

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar