VIDEO Gostovanje Privreda

Nenad Božić: Tajni ugovori sa Kinezima su štetni

Strani investitori su dobrodošli u Kragujevac, ali ne i njihovo angažovanje tajnim ugovorima. Dobro je da sin predsednika države ide po svetu i promoviše grad, ali grad treba da stvara uslove da investitori dolaze, a ne da sa njima sklapa tajne ugovore – rekao je Nenad Božić, koordinator pokreta Dosta je bilo – Saša Radulović za Kragujevac i Šumadiju u emisiji Dan kragujevačke televizije.

 

Dan_NenadBozic

 

Nenad Božić je argumentovano u emisiji kritikovao netransparentno dovođenje kineskih kompanija za mobilnu telefoniju i preradu mesa u Kragujevac.

-Grad daje puno, a nema pravo da upravlja investicijom. Podržavamo uvođenje modernih tehnologija, ali partneri ne mogu da se biraju bez konkursa, tendera, analize o opravdanosti.

Zabluda je da su strani investitori jedini ili da su većinski, a malo je poznato da je više od 70 odsto ukupnih investicija u Srbiju iz domaćih firmi. Zašto se podstiču investitori sa strane, a ima domaćih investitora kojima se ne daje šansa iako imaju znanje, tehnologiju i žele da ulažu – rekao je Božić.

Pogledajte gostovanje našeg koordinatora

 

Nenad Božić je diplomirani inženjer mašinstva i već 12 godina ima u Kragujevcu projektni biro koji se bavi projektovanjem i inženjeringom opreme za železare i valjaonice. Radi isključivo na stranom tržištu gde je veoma poznat u svetu železarstva, iako je mala firma.

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar