VIDEO Војводина Економија

Прича о стечају Вршачке пиваре

Формула пљачкашке приватизације у Србији најчешће је изгледала овако: разним махинацијама накарикају дугове на неку фирму, драстично јој смање вредност, гурну у стечај, а онда је неки тајкун, повезан са политичким врхом купи за мале паре, због грађевинског земљишта, које добије за џ.

Сваки стечајни управник, који је поштено радио свој посао, долазио је под удар корумпираних политичара, јер се супротстављао продаји у бесцење, трудио да фирму постави на ноге или, ако је то било немогуће јер је детаљно претходно упропашћена, настојао да намири све повериоце и поднесе кривичне пријаве против одговорних за распад фирме. Стечајне управнике контролисали су и уцењивали корумпирани кадрови Млађана Динкића, који и данас вуче конце у Вучићевој Влади.

Посао стечајних управника није да упропасте фирму, него да спасу шта се спасти да од фирме коју је неко други упропастио. Да би радили свој посао поштено морали су да се боре и против корумпираних политичара.

Погледај шта о томе каже Саша Радуловић и како је изгледао стечајни поступак Вршачке пиваре. Подели са пријатељима и придружи нам се у борби против корупције. Центар корупције у Србији је Александар Вучић.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Odakle da pocnem da pisem. Za početak hteo bih da kazem da Saša i DJB imaju moju potpunu podršku. Voleo bih da možete da doprete do više ljudi, na internetu dosta ljudi podržava, sad što ne možete na nacionalnim televizijama da pričate , jbg sami smo krivi za to. Prvi put ću sada izlaziti na izbore i glasacu baš za Vas. Ukratko ako ne predjes cenzus vrati se u Kanadu i ostavi nas da gorimo u paklu koji smo sami izabrali. Dzabe ako je seme dobro kad je rdjavo oranje.