VIDEO Vojvodina Ekonomija

Priča o stečaju Vršačke pivare

Formula pljačkaške privatizacije u Srbiji najčešće je izgledala ovako: raznim mahinacijama nakarikaju dugove na neku firmu, drastično joj smanje vrednost, gurnu u stečaj, a onda je neki tajkun, povezan sa političkim vrhom kupi za male pare, zbog građevinskog zemljišta, koje dobije za dž.

Svaki stečajni upravnik, koji je pošteno radio svoj posao, dolazio je pod udar korumpiranih političara, jer se suprotstavljao prodaji u bescenje, trudio da firmu postavi na noge ili, ako je to bilo nemoguće jer je detaljno prethodno upropašćena, nastojao da namiri sve poverioce i podnese krivične prijave protiv odgovornih za raspad firme. Stečajne upravnike kontrolisali su i ucenjivali korumpirani kadrovi Mlađana Dinkića, koji i danas vuče konce u Vučićevoj Vladi.

Posao stečajnih upravnika nije da upropaste firmu, nego da spasu šta se spasti da od firme koju je neko drugi upropastio. Da bi radili svoj posao pošteno morali su da se bore i protiv korumpiranih političara.

Pogledaj šta o tome kaže Saša Radulović i kako je izgledao stečajni postupak Vršačke pivare. Podeli sa prijateljima i pridruži nam se u borbi protiv korupcije. Centar korupcije u Srbiji je Aleksandar Vučić.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Odakle da pocnem da pisem. Za početak hteo bih da kazem da Saša i DJB imaju moju potpunu podršku. Voleo bih da možete da doprete do više ljudi, na internetu dosta ljudi podržava, sad što ne možete na nacionalnim televizijama da pričate , jbg sami smo krivi za to. Prvi put ću sada izlaziti na izbore i glasacu baš za Vas. Ukratko ako ne predjes cenzus vrati se u Kanadu i ostavi nas da gorimo u paklu koji smo sami izabrali. Dzabe ako je seme dobro kad je rdjavo oranje.