Медији Саопштењe

Вучић прислушкује и прогања новинаре

Захтевамо да се прекине медијска хајка и прогањање независних новинара које спроводи Вучићев режим. Пружамо пуну подршку истраживачким новинарима мреже КРИК који су незаконито и противуставно предмет тајног надзора, праћења и прислушкивања Вучићеве тајне полиције.

Захтевамо да директори БИА и ВБА буду хитно смењени због злоупотребе службеног положаја и објављивања гнусних памфлета против независних новинара и угледних јавних личности.

spijuniranje

Вучићеви блатоиди су претходних дана, објављивањем тајно направљеног снимка угледног истраживачког новинара КРИК-а Стевана Дојчиновића и откривши да знају на којој истраживачкој причи сада ради, јасно показали да тајна полиција прати новинаре и да податке о томе пласира у Вучићеве медије. Циљ је да се заустави свако новинарско истраживање у Србији, да се новинари уплаше и дискредитују.

Захваљујући истраживањима КРИК-а, за које је добио светска признања за истраживачко новинарство, ми данас знамо ко је Дарко Шарић, знамо какве су везе организованог криминала и Земунског клана са Владом Србије. Сазнали смо о 24 стана на бугарском приморју које је куповао и препродавао преко оф шор фирми Синиша Мали, бивши саветник премијера Вучића, а сада градоначелник Београда. Како је за џабе присвојио 10 хектара Војвођанске земље. Захваљујући КРИК-у ми имамо чврсте доказе о корупцији и сазнања да је Александар Вучић центар корупције која једе Србију. Сазнаћемо и о 1000 квадрата Александра Вучића.

Злоупотреба тајних служби, незаконито праћење новинара, политичких противника, синдиката, јавних угледних личности попримила је ендемске размере у Србији. Спречавање омбудсмана да контролише рад ВБА, ометање његовог рада и непоступање по његовим захтевима и препорукама су пут у рушење свих демократских институција. То мора да се прекине.

Покрет Доста је било ће одмах по уласку у Скупштину покренути захтев за формирање Анкетног одбора о тајном надзору новинара и злоупотреби служби безбедности у те сврхе.

Ознаке

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Endemska je pojava a razmere su epidemijske! I zaista od 45 a posebno od Miloševića zloupotreba tajnih službi, nezakonito praćenje i prisluškivanje je svrstalo ovu “bolest” u endemsku kategoriju. Ipak za Vučićevog režima ova bolest je poprimila epidemijske razmere a preti da pređe u malignu formu sa letalnim ishodima kao u Miloševićevo vreme.

  • Ipak Vučić ne proganja sve novinare. Razmotrite tekst iz današnje Politike:
    “Aко порезници у већини случајева још нису почели да шаљу нова пореска задужења за порез на имовину за ову годину, већ је извесно да већег пореза неће бити. Злобници би рекли да је то због избора, међутим чињеница је да су прошле године локалне пореске администрације у већини случајева разрезале порески максимум.
    Осим тога, решења о утврђивању просечне цене квадратног метра, која су меродавна за пореско разрезивање, донета су још у новембру прошле године када није било извесно да ће бити избора. Исти злобници би рекли да ће, тамо и где буде повећања, стићи после избора.
    У Београду, судећи према решењу којим је утврђена просечна цена квадрата из новембра прошле године, повећања нема и могућа су само мала померања навише и наниже.
    Станови у екстразони становања попут Дедиња и ужег центра ове године имају основицу од 209.750 динара по квадрату, а лане је то износило 210.000 динара. У случају кућа на Дедињу пореска основица је нешто нижа, јер су порезници квадрат проценили на 222.180 динара, а прошле године квадрат је био скупљи – 228.000 динара.”

    Ja zaista nisam zlobnik. Ali iz ovog teksta bi trebalo da se zaključi da moramo biti srećni jer nam porezi na imovinu koji su inače uvećani za 80% pre 2 godine, a prošle godine ponovo uvećani za manji procenat sada nisu ponovo uvećani!
    E vala hvala njegovoj ekselenciji premijeru Srbistana što je odlučio da mi ne guli kožu sa leđa više (a ni manje) nego do sada. 🙂
    Poređenja radi porezi na stan u Moskvi su 10 x manji nego porezi na stan u Beogradu. Plate su u Rusiji malko ipak veće nego ovde.
    Ma zaista sramota me koliko mu dobro ide ovo šibicarenje Srbijom!

  • Prosto bode oči koliko je velika sličnost – moglo bi se reći, identičnost – Između onoga što se danas događa Dojčinoviću i onoga što se nekada dešavalo Slavku Ćuruviji. Diskreditacija, blaćenje, proglašavanje narodnog neprijatelja, potajna fotografisanja, snimanja razgovora… Rukopis je više nego prepoznatljiv – tipičan preteći mafijaško-udbaški rukopis posle kog sledi neutralisanje protivnika. Ćuruvija je bio ubijen, a kako će biti neutralisan Dojčinović ostaje nam da nagađamo: razboleće se od neke opake zarazne bolesti, udariće ga kamion pun peska, nepoznati razbojnici će ga učiniti doživotnim invalidom dok mu budu otimali novčanik? Primitivci se ne bore argumentima, ne samo zato što ih nemaju nego i zato što im je bilo kakva diskusija nepoznata i nepotrebna, primitivci se bore podmuklo i kukavički, prostački i silom. I zbog toga bi Dojčinović morao dobro da se pripazi.

  • Pa to sve ne smeta nemačkoj i zemljama EU….nigde kritike, sve pohvale jedna za drugom sustižu…ali ako im ne smeta turski sultan, još manje će ovaj naš…

  • Narodu je dosta priča. Ono šta želimo od pokreta jesu dokazi. Jedostavno, potrebno je poći putem Wikileaksa, jer je to jedini vid transparentnosti.
    Koje je vaše mišljenje?