Војводина Трибина

Саша Радуловић данас у Новом Бечеју

У Радничком универзитету, у Новом Бечеју у 18 сати данас, покрет Доста је било организује трибину на којој ће Саша Радуловић разговарати са грађанима.

Доста је било и крајње је време да:
1. Укинемо паразитску партократију.
2. Успоставимо потпуну транспарентност у раду јавних установа и локалних самоуправа. Да се за сваки динар зна где је потрошен.
3.Омогућимо долазак најбољих на кључна места.
4.Омогућимо поштовање Устава по коме сви грађани имају право на здравствено осигурање, без оверавања здравствених књижица.

tribina Novi Bečej

Желимо Србију и Нови Бечеј у којима се лепо и радо живи.

Ако је ваш сан живот у уређеном друштву у коме владају иста правила за све, у коме су исти критеријуми за све, дођите на нашу трибину и поведите пријатеље. Разговарамо о реалном животу, о свему што вас се тиче и о чему ћуте Вучићеви медији.

Ознаке

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Наводите – укудање паразитске партократије.
  Ово начелно питање и делема немају нигде у свету јасан одговор.Како?
  Та мука свих мука је једноставно неизводљива мирним средствима а не произвести теже поремећаје у земљи.
  Тако да сумњам не у намере већ у исход добрих намера.

 • Nema tu mnogo mudrovanja, socijalna politika je jasna: partijski kadar otpustiti i uvesti istivremeno socijalnu pomoć po predloženom modelu (za svaku porodicu po 15.000 + 5.000 po članu životne zajednice). Time se rasterećuje budžet od nerealnih troškova (izmišljena radna mesta). Istovremeno smanjiti porez na dohodak, koji je ovog trenutka 47% (da ne obrazlažen, to je ukupna cifra) i time stvoriti zdrave uslove za razvijanje privrede! Conditio sine qua non!!!

  • Nije to baš tako
   Evo primera iz života.
   Treba da se reoganizuje policija.Odmah ustali sindikati, ne daju. U Srbiji 26 hiljada registrovanih sindikata. Pa toliko sindikata nema ni u Kini.
   Tako je u školstvu, zdravstvu, EPSu, državnim institucijama. To je dragi moj Filipe najmanje 700 hiljada partijskih kadrova. Potsetiću te da je od 5 oktovra naovamo kompletna Titovi i Miloševićevi kadrovi prirodnim odlivom završili radni vek a partijska armada novodemokrata ušli u sistem koji su samo još više ojačali i učvrstili međuinteresne veze.
   E to razmontirati je majstorija nad majstorijama.
   Slažem se u jednom treba o tome govoriti dok narod jasno ne identifikuje uzroke propadanja.
   Narod više nama energije za nove žrtve.
   Zavladala je besmislenost
   A menjanje sistema je stvar, složićemo se, evolucije koja može da potraje veoma dugo sa neizvesnim ishodom.

 • Ima istine u tom slučaju, ali ovde je bilo reči od početka, čini mi se, o cifro od 100.000 partijski zapošljenih, unazad 4. godine. Ja sam pre svega mislio na tu cifru. Što se tiče sindikata, to je tačno u slučaju da su oni organizovani i da su protiv suštinskih reformi! Zaposleni sa dužim stažom, ogromna većina naspram ovih novajlija u zadnjih 4. god. nema čega da se plaši, čak mislim da i oni shvataju o kome i čemu je ovde reč, kada se govori o otpuštanju iz javnog sektora i pravljenje prostora za razvoj privatnog, pre svega mikro i malih preduzeća. Elem, ovi sindikati koji su do se dizali i bunili su čista manipulacija vlasti. Kada bi DJB bio na vlasti, kada bi reforme zajsta bile suštinske i iskrene, ne bi bilo većih nedoumica a kamoli pobuna i štrajkova u kom pravcu treba ići sa reformom. Da nema socijalne politike kakvu predlaže DJB, stvarno bi bilo gotovo nemoguće u praksi sprovesti zamisao uprkos najiskrenijim namerama, jer 100.000 ljudi ostaje bez posla i sigurno veliki broj porodica. Ovako, imaće socijalna primanja kao zaleđinu za ono što se mora učiniti ukoliko želimo da na duže staze osetimo boljitak svi, pa naravno i trenutni botovi, da tako kažem.

  • Pa ja nisam trenutni bot.
   Ja sam čovek sa velikim životnim iskustvom i željan zdrave polemika o stavovima koji mogu nagovestiti neke sveže ideje.
   Na svako načelo koje potencijalna politička grupa izlazi na izbore mora dati korenito objašnjenje zateresovanom potencijalnom glasaču.
   Jel tako? Takav način diskusije je jedini koji vodi ka uspešnoj realizaciji postavljnih načela kao npr. crvena linija koji nećemo prelaziti.
   U programu DJB najvažnije je to, da se izvrši pravednija raspodela ono malo zdravog novca.
   Smatram da je najbitnije da se DJB obaveže da će ulaskom u skupštinu ondmah staviti na dnevni rede izradu socijalnih karata svih žitelja u srbiji.Tako bi se nabrže vratilo poverenje poniženih i obespravljnih kojih je ogroman broj,koji služe samo za manipulaciju pred izbore.
   To bi bio osnov svih ostalih reformi.
   Najpravičnije, najbezbolnije i najpoštenije.
   Tada bi klupko počelo smo da se razmotava, jer istina sama po sebi trezni ošanućeno mnjenje.
   Hvala na prihvaćenoj diskusiji.