VIDEO Tribina

Večeras u 20č on lajn tribina

Pokret Dosta je bilo večeras pokreće još jednu on lajn tribinu na kojoj uživo razgovaramo sa vama o svemu što vas zanima i odgovaramo na sva pitanja bez cenzure. Vaš domaćin večeras je Nemanja Radojević, predsednik Kluba mladih pokreta Dosta je bilo i član Glavnog odbora.

Pridružite nam se, postavljajte pitanja, komentarišite, razgovor sa vama nam mnogo znači.

Link za gledanje i interakciju

Link za pasivno gledanje na YouTube-u

 

TRIBINA

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Malo me sokirao odgovor na pitanje o bombardovanju Srbije. Mozda je Nemanja previse mlad, da bi znao zasto je Srbija bombardovana. On mozda nije vide dane pre nego su bombe pale vise od pola miliona Albanaca na Makedonskoj i Albanskoj granici. Mi smo na Zapadu nedeljama mogli gledati ogromne kolone Albanskih izbeglica, kao i sravnate poljane tenkovima ispod kojih su bili zakopani albanski civili. Sta je Zapad trebao da radi? Da gleda kako se Kosovo *oslobadja* od Albanaca. Da gleda i samo i dalje preti, kao sta je radio kada je bila Krajina od 91.-95. ociscena od Hrvata. Ili dok su se kopale masovne grobnice za muslimanske civile po Bosni upotrebom sile. Zasto se mladi gospodin Nemanja Radojevic ne upita kako to da tamo neke sile koje do 90ih nisu ni znale gde se nalazi Srbija, odjednom pokrene silu? Jeli bio cilj bombardovanja, jer neko Srbe ne voli? Jel cilj bio da nam se oduzmu nasa silna naftna polja? Ili nase bogate planine pune zlata? Ili je mozda ipak bio cilj, sprecavanje uzasnog etnickog ciscenja, na Kosovu, za koje se ocenilo, da ne postoje druge mogucnosti nego upotreba sile.
    I sada ce Nemanja da tuzi Nato zbog obestenja? Moze. Nije postojao jednoglasni nalog SB UN jer se Kina uzdrzala a Rusija bila protiv. Ali ne misli li Nemanja, da onda isto pravo ima Hrvatska da trazi obescecenje za Vukovar, za Dubrovnik, za Zadar i Sibenik, za ubijanje zarobljenih u Ovcari. Koliko kosta jedan zivot Nemanja? Sta mislis koliko bi Hrvatska trebala traziti za te zivote? Koliko Bosna za Sarajevo, koliko za sve mucki ubijene u masovnim grobnicama Bosne u logorima smrti po Bosni za ubijene/spaljene muslimanske zene i decu u Visegradu?

    Mislim da se Dosta je Bilo mora suociti sa ovim pitanjima. Ako i Dosta je Bilo smatra, da je tamo neki dusman preko bare kriv za 99., a nije kriv Diktator koga je izabrao narod Srbije koji je sirio smrt sirom bivse Jugoslavije, onda sve ove lepe reci o drzavi u kojoj se lepo i rado zivi, ostaju nedorecive. Ne moze se lepo ziveti, ako se vlastita istorija uvlaci pod tepih, ako se nema o tome neki stav koji bi bio blizi stvarnosti, pa bila ona i surova. Ako bih za sve ostale stavove Nemanji dao cistu Peticu, za ovakav stav kazem samo Kec – sedi Nemanja!

    • Slažem se. I ne znam zašto bi se koordinator mladih u jednom pokretu bavio time sada, time istoričari, tumači, analitičari treba da se bave za početak… Ne znam ni da li smo sazreli kao narod da se suočimo sa takvim stvarima. Ali se nadam da bi takva pitanja došla na red nakon prelaska na transparentnu i odgovornu politiku, ukoliko to bude uopšte moguće sa ovolikim kočnicama od strane partijske mašinerije i lopova generalno.

    • E Živko, Živko. Kako si ti indoktriniran!! Za ovo što si napisao ne vredi polemisati sa tobom. Samo mozak koji ima komociju može ovo da napiše.