Saopštenje Tribina

Saša Radulović održao sinoć tribinu u punoj sali Skupštine GO Mladenovac

Pokret Dosta je bilo – Saša Radulović održao je u petak, 25. marta 2016. godine tribinu u velikoj sali Skupštine gradske opštine Mladenovac. Govorili su Aleksandar Stevanović, predsednik Srpske asocijacije malih i srednjih preduzeća, politički ekonomista Dušan Pavlović, inače professor na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, Tatjana Macura, kandidat za poslanika u Republičkom parlamentu kao i osnivač Pokreta Saša Radulović. Prisutan je bio i Milan Milojević ispred Pokreta – Dosta je bilo u Mladenovcu. Sala je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a tribina je trajala dva sata.

 

Govoreći o predstojećim izborima, Aleksandar Stevanović je rekao da je optimista, podsetivši na činjenicu da je Pokret Dosta je bilo – Saša Radulović na izborima 2014. sa 75.000 glasova poverenja imao podršku od preko 2% birača, a da je situacija danas, samo dve godine kasnije, značajno bolja uprkos medijskoj blokadi koju trpi Pokret i da iznosi preko šest procenata.

Dušan Pavlović se osvrnuo na pet meseci rukovođenja Ministarstvom privrede koje je nazvao “mašinom za rasipanje novca” u koje je po koalicionom sporazumu SNS slala kandidate za državne sekretare koje je samo interesovalo gde su im prostorije, ko će im biti sekretarica i koji automobile će dobiti na raspolaganje. Zbog toga je, kako kaže Radulović i podneo ostavku, a pokret napustio Vladu Srbije. Pavlović je rekao da je sunovrat privrede okidač za lose stanje i u drugim oblastima. Kao jedan od glavnih problema, on je naveo prekomerno partijsko zapošljavanje i preglomazan politiki aparat, a ti viškovi se finansiraju smanjenjem penzija i plata u javnom sektoru, dodatnim spoljnim zaduživanjem i povećanjem poreza i akciza što je, kako kaže, glavna odlika Vučićeve Vlade.

Kao najveći problem u vođenju države, Saša Radulović vidi u korupciji, netransparentnom trošenju novca i nepostojanju sistema u kojem keramičari i vlasnici pečenjare upravljaju Srbija Gasom, odnosno rukovode EPS-om! On kaže da je maliciozna izjava Vučića da je bilo neophodno smanjenje penzija i plata kako bi se servisirao javni dug koji je za vreme od kad je on na vlasti porastao za više od devet milijardi evra, jer je reč o uštedi na godišnjem nivou od 290 miliona evra na smanjenju plata i 210 miliona na snižavanju penzija! Da bi se stvarno uštedelo, naglašava Radulović, trebalo bi da se prestane sa trošenjem tri milijarde evra godišnje na višak od 15% partijski zaposlenih u administracijama javnih preduzeća, na bezobrazno velike subvencije stranim investitorima koje dosežu iznos i od 27.800 evra po zaposlenom i na finansiranje najvećih gubitaša među preduzećima poput Železare, Železnica, Air Serbia, Srbija gasa, EPS-a i drugih. Saša Radulović je istakao da je Pokret Dosta je bilo generisao program u 20 tačaka koji kandiduje na predstojećim izborima i koji bi realno bilo moguće ostvariti za godinu dana. Između ostalog on podrazumeva potpunu transparentnost trošenja javnog novca, ukidanje partijskog zapošljavanja i nerealnih subvencija, ukidanje svih protivustavnih zakona koji su doneti u prethodnom periodu, kao što su zakoni o smanjenju plata i penzija i ukidanje korupcije. Radulović je zaključio da je nekada centar korupcije u Srbiji bio u Vladi Srbije, a da je danas centar korupcije Aleksandar Vučić.

Tribini Pokreta Dosta je bilo – Saša Radulović je prisustvovao i Dejan Čokić, kandidat za predsednika GO Mladenovac na listi “Za pravedni Mladenovac – Dejan Čokić – Demokratska stranka” koji je Raduloviću javno poželeo uspeh na predstojećim izborima, navodeći da se nada da će biti uspešniji od Pokreta Otpor iz devedesetih. Radulović se zahvalio Čokiću na podršci rekavši da Pokret Dosta je bilo nema nameru da “počisti” političku scenu već da “uvede” političku kulturu u Srbiji, ostavljajući tako prostor, kako se učinilo, za mogućnost saradnje nakon izbora. Radulović je to potvrdio i odgovarajući na pitanje redakcije Portala Mladenovac Info: Kako pokret sa predviđenih 6% osvojenih glasova planira da bude deo vlasti? – rekavši da će to biti moguće sa onom političkom opcijom koja podrži načela Pokreta Dosta je bilo, isključivši mogućnost da to bude SNS.

Pogledajte i ostale fotografije sa tribine

Autor: Predrag Aleksendrić
Izvor:Mladenovac Info

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Danas sam dao potpis i kako mi je receno za republike izbore su skupljeni potpisi, ali zbog mogucnosti da su neki od potpisa ranije dati nekom drugom hoce da skupe jos nesto za rezervu. Za pokrajinu ne znam.

  • svaka cast, mladenovac je uvek bio i ostao dosledan pravdi i demokratiji, samo napred pobeda je sigurna, u centru grada na bajlonijevoj pijaci u beogradu gazdu pljuju jer prokopao pola pijace -pricaju trazi nesto pod zemljom.

  • Najbolji predizborni i posleizborni slogan: Gde on stade, neka on nastavi! Da li će glasati za Vučića? Penzioneri, kojima Vučić otima svakog meseca dobar deo penzija, neopravdano stalno kukaju, po njemu, da ne mogu da sastave kraj s krajem, a kamoli da izdržavaju nazaposlenu decu i unučad. A šta kažu još oni jadnici koji neumorno preturaju po kontejnerima ne bi li pronašli nešto za pojesti i odmah se smire i zadovolje jednim obrokom bar dnevno, koji je za mnoge luksuz, njima nema šta da otme. Ovi zadnji da li će imati vremena za glasanje 24. aprila?