Скупштина

Акција „Питај Вучића, реци му у лице“ увод у директнију демократију

Покрет Доста је било тражиће да се директно преносе разговори мандатара Александра Вучића са представницима парламентарних странака. На он лајн трибини у недељу 29. маја Саша Радуловић је објашњавао разлоге због којих ће делегација покрета Доста је било ићи на разговор са мандатаром, уколико он скупи храбрости да позове. То, рекао је, неће бити преговори о власти, већ разговор политичких противника.

sasa-tribina-online

Са Вучићем немамо о чему да преговарамо, а са СНС и Вучићем ни на једном нивоу нећемо правити коалиције. Позив мандатара је јединствена прилика да директно Вучићу поставимо питања које нико, ево већ две године није успео да му постави, јер никоме не излази на отворени разговор. Кад му неки новинар случајно постави право питање, он се онда бечи и пренемаже и на крају не добијемо одговор. Не бисмо пропустили прилику да му поставимо нека важна питања, а имамо и серију ствари које желимо да кажемо, да касније не би било недоумица око тога да ли је или није обавештен – рекао је Радуловић.

Саша Радуловић је објаснио и да је акција „Питај Вучића, реци му у лице“, коју је покрет покренуо и позвао грађане да преко покрета постављају питања Вучићу, увод у директнију демократију и начин на који ће покрет радити у Скупштини Србије.

– Грађани ће моћи да утичу на питања о којима се одлучује у Скупштини преко наших посланика. Ми ћемо отворити тај простор да би, поред ствари које смо ми уочили, и сами грађани могли да дају своје идеје кад су у питању закони, иницијативе и питања која ћемо постављати у дану за посланичка питања влади – рекао је Радуловић

Погледајте снимак целе он лајн трибине и поделите са пријатељима

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • – Pokret Dosta je bilo tražiće da se direktno prenose razgovori mandatara Aleksandra Vučića sa predstavnicima parlamentarnih stranaka.
  E, ovo pozdravljam.
  Uvod u direktnu demokratiju stara ideja već zaboravljnog Branka Dragaša.
  Ali neka zaživi. Zrelo je za javni dijalog.

  • Dragi Bole, evo ogovora.
   I nama će bljesnut sunce sa Istoka.
   Kinezi su trenutno na tajnom zadatku.
   Čim obave posao sve će Vam se samo reći.
   Za informaciju ogovoran lično potparol-KTA
   Pozdrav, od 中华人民共和国,

 • Ja sam vojni penzioner. Kao što znate nama se već duže vreme isplaćuju protivzakonito umanjene penzije. Nastupi premijera i njegovog ministra Vulina doneli su na videlo sledeću prevaru. Premijer je izjavio da mu je bivši režim (njemu je uvek kriv bivši režim), ostavio dug prema vojnim penzionerima od 300 miliona evra. On jadan sada to mora da vrati sa 140 miliona evra.
  Moje pitanje je kako on sme da javno pokrade vojne penzionere za više od 50%, jer gornja izjava to govori. Odmah posle te izjave na scenu stupa njegov ministar Vulin, sa epohalnim “zaključkom” vlade o vansudskom poravnanju, koji najavljenu krađu pokušava da ogrne kvazi zakonskom formom.
  I tako krađa vojnih penzionera traje i to bez “bivšeg režima”.
  To je moje pitanje. Pa dokle bre? Dosta je bilo.

 • Pošto je na tribini bilo reči i o restituciji dajem predlog za buduću akciju u Skupštini.
  Predložiti Zakon o konfiskaciji nepokretne imovine u “vlasništvu” SPS. To je imovina koju je “stekao” tako što se sam proglasio za pravog naslednika bivšeg Saveza komunista i preuzeo “njegovu” imovinu.Po navodnike sam stavio NJEGOVU jer to i nije bila imovina bivšeg SK već imovina lokalnih saomoprava, ili Republike i Pokrajine..Tu imovinu treba vratiti lokalnim samoupravama, Republici i Pokrajini i iskoristiti je u postupku restitucije za, bar delimično, izmirenje obaveza prema žrtvama konfiskacije i nacionalizacije imovine posle II svetskopg rata.