Mediji Najava Tribina

Podrška Zoranu Kesiću, petak 20 č, Mikser

Zbog pretnji smrću autoru emisije „24 minuta“ Zoranu Kesiću i njegovoj porodici, novinari okupljeni u inicijativu „Novinari ne kleče“ organizuju u petak, 24. juna u 20 sati u Mikser Hausu, veče podrške Zoranu Kesiću.

kesic-informer

Pokret Dosta je bilo podržava ovaj skup novinarske solidarnosti i poziva sve svoje članove i simpatizere da se pridruže i najoštrije osude pretnje autoru kultne emisije, da istraju u podršci zahtevima da se novinari zaštite, da se obustavi hajka na slobodnu i kritičku reč i da se mediji oslobode nepodnošljive kontrole i pritisaka koji nad njima sprovodi Aleksandar Vučić.

Pretnje autoru emisije čija kritika nikog nije mimoišla i čiji humor nikoga nije ostavio ravnodušnim inspirisane su atmosferom koju kreira Aleksandar Vučić i njegovi mediji koji na naslovnim stranama objavljuju poternice. Od kako je Aleksandar Vučić na vlasti svaki novi napad na kritički i slobodan govor sve je žešći i smrtonosniji.

Ima li šta gore i opasnije nego kad se u takvoj netolerantnoj, zaoštrenoj atmosferi iz nečije bolesne kuhinje lansira montirani snimak i njime nacrta meta na novinara. U takvoj atmosferi su ubijeni Slavko Ćuruvija, Milan Pantić i Dada Vujasinović. U atmosferi pravljenja spiskova „unutrašnjih neprijatelja“ i „domaćih izdajnika“. Istraga ovih ubistava još nije završena. Ne zna se ni ko je uputio pretnje Zoranu Kesiću. Zna se šta ih je inspirisalo.

Prenosimo poziv inicijative „Novinari ne kleče“
VEČE PODRŠKE ZORANU KESIĆU,
MEDIJIMA NA UMORU I SLOBODNOJ REČI
Ćutimo i kad nas lažu, ćutimo i kad kradu, ćutimo i kad ruše, ćutimo i kad otvoreno prete … ćutimo i ćutimo i ćutimo…!
Dokle?
Da li je ćutanje rečitije od reči?
Razume li vlast gromoglasnu tišinu?
Postoji li crvena linija i koja je to granica posle koje tišina mora da ustukne pred rečima?
Odgovor na ova i mnoga druga pitanja koja danas tište Srbiju pokušaće da daju:
Branislav Trifunović, glumac,
Vesna Mališić, zamenica glavnog urednika nedeljnika NIN
Dejan Mijač, reditelj
Slobodan Georgijev, koordinator Balkanske istraživačke mreže (BIRN),
Dragoljub Petrović, glavni urednik dnevnika “Danas” i satiričar
Marina Fratucan, urednica TV emisije “Radar”, skinute sa RTV
Bojana Maljević, glumica
Igor Brakus, radio voditelj
Tamara Skroza, novinarka nedeljnika “Vreme
Mihajlo Medenica, novinar
Marko Somborac, karikaturista
Specijalni gosti: Zoran Kesić i ekipa „Njuzovci“!
Vrata Mikser Hausa su svima otvorena. Dođite da pitate, slušate ili ćutite, svejedno. Posle tribine sledi žurka na kojoj će muziku puštati …?!
E, to vam nećemo otkriti.
Dobrodošli!

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Zoran Kesić se samo šali. Ali i obična šala je postala opasna po šaljivčinu. Ne bavim se novinarstvom, tako da nemam neki savet kako stvoriti slobodne medije. Samo sam negde pročitao da su novinari sedma sila. Neka to i pokažu, ili će proći kao Ćuruvija i mnogi drugi.

  • Podrska Kesicu!Vlast ne trpi ni salu na svoj racun mada ta sala i nije sala nego bolna istina.Nalazimo se na vrhu ambisa pa sami mozete da procenite kakva nam je buducnost sa ovim nazadnjackim rezimom!

  • Podrzavao bih Kesica da ne suruje sa Dusanom Petrovicem. Pravi novinar i kritican treba da bude objektivan i ne petlja sa partijama.