Mediji

Državni udar u Informeru

Juče je u Informeru izvršen državni udar i smenjen je glavni i odgovorni urednik Aleksandar Vučić, a na njegovo mesto postavljen za sada javnosti nepoznati novinar. Ovo je za posledicu imalo da Informer po prvi put u istoriji svog postojanja objavi na svom sajtu profesionalno preneto saopštenje pokreta “Dosta je bilo”, bez većih skraćivanja, bez uobičajenih lažnih izvrtanja i manipulacija.

partijska kontrola medija

Glavna Vučićeva propagandna pesnica se uplašila tužbi i kazni za laganje i uvrede. Saopštenje Pokreta Informer je preneo dan pošto smo ih obavestili da smo podneli tužbe za grubo kršenje Zakona o javnom informisanju i kontinuirano objavljivanje laži i manipulacija protiv lidera i članova pokreta “Dosta je bilo”. Nakon kontinuiranog blaćenja i laganja teško je poverovati da bi alibi pred sudom moglo da im bude jedno tačno preneto saopštenje. Ne zna se do kad će trajati državni udar u Informeru, ali dobro je dok traje.

U saopštenju koje je Informer korektno preneo oštro smo kritikovali mandatarov propagandni trik i pretvaranje Nemanjine 11 u pozorište. Mandatar je uništio sve institucije, ugušio medije i svaku slobodnu javnu kritiku, nije sposoban da formira Vladu, rasprodaje državnu imovinu i “reformiše” gubitaše tako što im oprašta milijarde o trošku građana kojima je oteo penzije i plate i sve to pokušava da zataška opsenarskim trikovima sa prijemom građana. Mandataru bi bilo bolje da pročita izveštaj Zaštitnika građana nego da građane zamajava primajući ih u svoju lažnu ispovedaonicu.

Pokret “Dosta je bilo” je zbog svoje vodeće opozicione uloge, oštrih kritika i jasnog razotkrivanja korupcije koja je metastazirala od kako je Vučić na vlasti, stalno na nišanu Vučićevih propagandista koji fabrikuju laži i afere. Nesposobni mandatar se plaši Saše Radulovića i zato svakog dana njegov propagandni tim ima zadatak da smisli novu laž, a Informer da je objavi. Zbog toga smo podneli 16 tužbi protiv Vučića, Vulina i njihovih tabloida Pinka, Studija B, Informera i ostalih.

Povezan tekst
Podneto 16 tužbi protiv Vučića, Vulina, vlasnika i urednika medija

DJB Mladi

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar