Zapadna Srbija Najava Privreda

Promocija "Mašine za rasipanje para" u Čačku

U sredu, 3. avgusta, u maloj sali Doma kulture u Čačku biće održana promocija knjige autora Dušana Pavlovića, potpredsednika pokreta „Dosta je bilo” i profesora na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Početak promocije planiran je za 18.30.

dusan-pavlovic

Na promociji će govoriti i Aleksandar Stevanović, takođe narodni poslanik i potpredsednik pokreta Dosta je bilo.

Knjigu je objavila izdavačka kuća Dan Graf, jedna od retkih izdavačkih kuća koja je imala hrabrosti da objavi ovo delo čiji je prvi tiraž rasprodat nekoliko nedelja nakon objavljivanja.

Knjigu „Mašina za rasipanje para“ Dušan Pavlović napisao je na osnovu iskustva stečenog tokom pet meseci rada u Ministarstvu privrede. To je insajderska priča iz kabineta ministra privrede Saše Radulovića 2013-2014. godine gde je autor bio zaposlen kao savetnik ministra. Ušavši u sistem, autor je bio šokiran funkcionisanjem brojnih državnih institucija koje su, umesto da služe svojoj primarnoj svrsi i doprinesu razvoju društva, zapravo služile za rasipanje novca poreskih obveznika. Kako autor ističe, od mehanizma po kome su Ministarstvo privrede, Fond za razvoj, SIEPA i Agencija za privatizaciju trošile javni novac, zastajao je dah.  Milioni evra državnog novca nezaustavljivo su odlazili na subvencije, što je neslavna i pogubna praksa koja gotovo traje već petnaest godina. Tajne privatizacije, skrivene daleko od očiju javnosti, predstavljale su osnovu za finansiranje stranačkih preduzetnika i njima bliskih privrednika. Ova su samo neka od iskustava koja su navela Pavlovića da nešto lično preuzme i kao rezultat toga nastala je njegova knjiga koja nudi jedinstven uvid u funkcionisanje pomenutih državnih institucija i detaljno objašnjava razloge propadanja zemlje postavljajući pitanje odgovornosti.

Oznake

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Ne znam koji me je đavo i naterao da pročitam ovu knjigu… Kad čovek sazna samo koliko je našeg novca proćerdano i kako se manjinja bahatila sa tuđim novcem, počne čovel da sumnja ima život ikakvog smisla… A to nije ni stoti deo svega, koliko je samo Milošević izneo novca iz zemlje…