Reagovanje

Reagovanje: Kako je Pink, najveći poreski dužnik dobio 3,9 miliona evra iz budžeta?

coraxVrhunski je cinizam i bezobrazluk da vlasnik medijske imperije Pink Željko Mitrović, poznat kao najveći poreski dužnik u Srbiji i bogataš koji ne isplaćuje plate zaposlenima i po nekoliko meseci, proziva Sašu Radulovića za navodni porez koji duguje Amerikancima. Pozivamo Željka Mitrovića da se skine sa grbače srpskih poreskih obveznika i da ne brine za američki budžet.

Pokret Dosta je bilo zatražio je da se u dnevni red Skupštine Srbije uvrsti veoma važna tema od javnog interesa – pitanje poreskih dugovanja tv Pink i kredita koje je u milionskim iznosima i u nekoliko tranši Željko Mitrović dobio od Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI). Ovo pitanje je od izuzetne važnosti jer je raščišćavanje okolnosti pod kojima je Mitrović dobio budžetski novac, pri čemu je prekršen zakon i ruglu izvrgute sve važeće procedure, od ključne važnosti za borbu protiv korupcije. I to one najveće korupcije koja kreće iz vrha vlasti.

Zahtevamo od Željka Mitrovića i AOFI da javnosti, posle godinu dana skrivanja, dostave sve dokumente o dodeljivanju kredita ukupne vrednosti 3,9 miliona evra iz AOFI u trenutku kada je “Pink International Company” na listama Poreske uprave jedan od najvećih poreskih dužnika. Podsećamo da je uslov za dodelu kredita AOFI da nema poreskih dugovanja. Poverenik za informacije od javnog značaja je već sa 200.000 dinara kaznio AOFI zbog skrivanja ovih informacija, pa su, da apsurd bude veći, građani platili i za sakrivanje koruptivnih dilova Željka Mitrovića.

Saša Radulović ne duguje ni Americi, ni bilo kojoj drugoj državi, ni dolar, ni evro, ni dinar poreza. Poreski obveznici u Srbiji i budžet Srbije neće platiti nijedan dinar za razliku od miliona kojima finansiraju koruptivne dilove Mitrovića, koji za svoje bogatstvo može da zahvali samo činjenici da u Srbiji nikada nije primenjen zakon o lustraciji.

Prilog
Otvoreno pismo Željka Mitrovića

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Tekst je u tonalitetu “zasto pricate o Savamali, oni su hapsili pod fantomkama”. Bez skretanja paznje na neke tamo druge, dugujete vasim biracima da se pitanje poreza sto pre razjasni jer je bacilo veliku senku sumnje. Ovakvi tekstovi ne pomazu.

  • Pa valjda nam je bitnije ko duguje Americi nego ko duguje Srbiji?
    Mislim da nije, zašto bi onda svi mediji izveštavali o ovom prvom a ne o ovom drugom?
    Pa to ne bi imalo smisla.

  • Ok je sve to sto pisete i ukazujete javnosti na sve lose u ovoj drzavi ali, shvatite jedno, nas glasace DJB takodje interesuje da li su tvrdnje DW-a tacne. Izneli su poprilicno argumentovanje tvrdnje i cinjenice i mi ocekujemo da Sasa iznese kontra-argumente. Ukoliko to ne uradi, poprilicno ce da urusi svoj kredibilitet i imace veliku mrlju na koju ce se uvek pozivati blatoidi i politicki oponenti. Hocemo zvanican dokument i potvrdu da Sasa ne duguje nikakav porez u Americi. Hvala

    Glasac DJB-a.

  • Na PINKU su Radulovića optužili da je amerčki čovek zato što nije sankcionisan zbog poreskog duga pa se pitaju šta on radi ovde u Srbiji (Vučićević u jednoj emisiji). Kako bi narod rekao “ko o čemu…..” Očigledno da je porez bolno pitanje za PINK pa je lakše kritikovati Radulovića za poreski dug Amerima nego počistiti svoje dvorište. Ovo dosad je bilo najbrutalnije i najezobraznije, a Vučićević je sebi dozvolio da se pretvori u običnog Vučićevog potrčka. E moj Vučićeviću…

  • Ako DJB nastavi da samo demantuje bez bilo kakvog zvanicnog papira o dugovanju za porez,ima vise puteva koji vode u Rim,postoji verovatnoca da ce se angazaovati nezavisni strucnjaci,kojima je porez u Amrici specijalnost.Nije bitan Sasa,bitno je da vidimo ko je u pravu, oni koji sumnjaju ili oni koji slepo veruju.

  • Nije nivo DJB da pominje /komentarise/ afere “poslovnog genija” Zeljka Mitrovica koje su punile tabloide u poslednje vreme, a koje su zabasurene, kao i sve afere koje se odnose na ljude SNS vlasti ili bliske njima:
    1. Kad je Zeljko Mitrovic optuzio bliskog rodjaka da ga “truje”, pa otisao u Nemacku na “lecenje”.
    2. Kad mu je bliska prijateljica koju je on posecivao umrla u hotelskoj sobi…
    3. Kad je odgovor zasto se njegov sin nije zaustavio kada je udario i ubio devojku automobilom, bilo da je ona vec bila mrtva.
    Kako je on to mogao da zna kad se nije zaustavio?

  • Još jedna izmišljena afera i podmetačina. Aleksandar Vučić uviđa da je pokret Dosta je bilo velika pretnja za njegovu kriminalnu vlast. . Recept je uvek isti; ko god ukazuje na katastrofalno politiku i stanje u društvu taj se provlači kroz Informer i Pink.

  • Polako, mora to bolje da se obradi. Krediti, subvencije sve je to proslost. Naravno da to treba istraziti ali ima tu mnogo vise materijala za istragu. Kako to da se niko nikada nije upitao sta radi taj RRA ( mislim da se tako zove), ko njih placa da zatvaraju oci na cinjenicu da svi Pinkovi kanali konstantno probijaju (i to brutalno) minutazu dozvoljenog reklamiranja i toku jednog sata.
    A sto je jos gore, Pinkovi kablovski kanali su registrovani u susednoj zemlji pa na taj nacin se izbegava i placanje poreza ovoj drzavi a sto je u osnovi protiv zakona o poreskim prihodima jer zakon jasno propisuje da se u takvim slucajevima porez placa u onoj drzavi u kojoj se ostvaruje usluga. Da pojasnim to sto Pink emituje signal iz Bosne nije bitno, za reklamu koju pusta u Srbiji mora da obracuna i plati porez u Srbiji. Poreska uprava se tu po necijem nalogu pravi blesava dok svim drugim firmama, narocito u IT i telekomunikacijama redovno dostavlja cestitke i zaduzenja.
    Pitam se samo dokle to tako i kokiko se para na taj nacin izbija iz drzavnog budzeta.

  • Da li je moguce da i vi filtrirate komentare? Ovo sto radite poslednjih dana se niti malo ne razlikuje od blatoida koje i sami pljujete. Polako gubite kompas i bilo bi dobro da to uvidite i na vreme ispravite greske. Takodje, pod hitno trebate boljeg PR-a i savetnike da unajmite. Poprilicno sam razocaran desavanjima i vasim potezima u poslednje vreme a simpatizer i glasac sam DJB-a od samog pocetka.

    Ponavljam, ucinite sve da SR dokaze RELEVANTNIM dokazima i cinjenicama da ne duguje porez u Americi.

    p.s. ovaj komentar nemojte objaviti – ovo je za vas (dobronamerna) kritika.

    • To nije TV stanica, to je septička jama u koju se sliva sav primitivizam, prostakluk i kič sa ovih prostora. Ona je služila i ranijim, a pogotovo ovoj (najprimitivnijoj do sada) vlasti za idiotizovanje i sluđivanje naroda i odvraćanje od suštinskih i stvarnih problema zbog kojih je većina stanovništva na ivici egzistencije, a država pred potpunim pretvaranjem u ludnicu.

  • Javnost i dalje čeka na zvaničan dokaz da Saša Radulović ne duguje porez, koji ste obećali u saopštenju od pre nekoliko dana.

  • TV Pink je pokrenuo novi medijski rat protiv pokreta DJB i Radulovića. Već nekoliko dana je aktiviran “specijalni” termin u jutarnjem programu u kome se po ključu ređaju kojekavke moralne gromade i takmiče ko će više da oblati Sašu Radulovića.
    Vreme je da pokret DJB odgovori na adekvatan način. Svima je poznat životni put Željka Mitrovića, čoveka koji se ulizivao i koketirao sa svakom aktuelnom vlasti u poslednjih 20ak godina. Takođe odlično znamo koliko ima putera na glavi i to treba bez pardona iskoristiti.
    Treba javnosti predstaviti Mitrovićev udeo u cirkusu zvanom tv Avala i njenom gašenju, slučaju trovanja, slučaju pešački prelaz i hotelska soba. Ne treba imati nikakvih skrupula i kodekasa časti prema ovom moralnom pigmeju.

  • Moje otvoreno pismo Željku Mitroviću:
    Poštovana roze džukelo, ne znam niti jedno jedino veliko i važno dupe u Srbiji, a u koje ti lično nisi upao i boravio sve vreme dok je to dupe na visokoj vlasti u Srbiji.
    Ne znam iz kog dupeta i otvora si izašo napolje da ovo pismo dole napišeš, al rekao bih da ti je gazda tog dupeta dao dozvolu da mu isto napustiš na kratko i da ovo dole pismo napišeš i vratiš se odakle si i dogmiza do tastature na kojoj si to pisao.
    Srdačno,
    Milutin,
    Beograd,
    9 avgost 2016.

    • čestitke Milutine, svaka ti je k`o Njegoševa….
      sve ovo s mitrovićem je naravno vučićevo maslo.
      u svakoj normalnoj zemlji ta dva zlikovca, osim što bi im bila oduzeta sva imovina, bili bi na doživotnoj robiji sa društveno korisnim radom (čišćenje septičkih jama, kamenolom i sl.).
      SF-SN
      pozdravi iz Bačke
      Budimir

  • Nadam se da će jednom da dođe poštena vlast koja neće pristati na dilove sa Željkom Mitrovićem ni na njegove usluge prljave propagande.
    I da će nakon toga inspekcija detaljno da pročešlja njegovo finansijsko poslovanje.
    Pa šta nađe…

    Što se tiče Radulovićevog navodnog poreskog duga, da li je negde u ovim saopštenjima pomenuto da on ili DJB uopšte rade na tome da dobiju zvaničnu potvrdu da nema poreskog duga? Nisam to primetio, pa zato pitam.
    Potvrda bi trebala da potiče iz istog poreskog organa SAD odakle je DW izvukao sporni dokument.
    Dakle, radi li se na dobijanju takve potvrde?

  • Kakvo samo mediokritetsko, na korak od vulgarnosti, neautonomno i poltronsko, preko svega sramotno – obraćanje javnosti Željka Mitrovića. Svakako ne prvo kao takvo.
    Zaskočili su formu i vladaju, ali suština će ih svrgnuti. Ona kojom se ne bave zbog nedoraslosti. Istorija je tu nepogrešiva. Žao mi je.

  • Vau…kakvo skretanje pažnje: Bravo…imate pet Bambija. Daj da malo piskaramo o Mitroviću ne bi li se zaboravilo šta je blatoid Dojče vele otkrio i dalje istražuje. Koji je sledeći Vaš tekst? Možda o Mitrovićevom sinu? Iskreno se nadam da se nećete toliko nisko spustiti iako ste u ovih poslednjih nekoliko dana duboko zaglibili u to blato koje spominjete. Ne shvatam zašto toliko vremena treba gosn Raduloviću da nabavi papire da nije dužan porez. Nije 19 vek pa da se komunikacija obavlja golubovima pismonošama ili dimnim signalima.
    I da…poslanici DJB-a da porade na pismenosti plus neka angažuju pravnike koji će ih savetovati. Sramota je da Vam lekcije iz Poslovnika drži Maja Gojković.

    • Neko pet bambija neko sendvič, ili dnevnicu.
      Gospodinu Raduloviću treba par dana, nedelja, a nekome 3,5 meseca posle izbora. Nekome treba 3,5 meseci da formira vladu “stručnjaka” u istom sazivu sa mizernim kozmetičkim izmenama.
      Naravno da nije 19v, tako da u sekundi možemo dobiti nečiju biografiju u kojoj piše bivši član JULa, simpatizer i finasijer DSa, vatreni simpatizer i medijski poslušnik SNSa. U 21v vlasnici tv kuća se ne eksponiraju tako što svakih mesec dana zloupotrebljavaju svoje medije nekim “otvorenim pismima”, kad god im neko stane na žulj. Beše slučaj “trovanje” otvoreno pismo, slučaj jahta u Hrvatskoj otvoreno pismo, “Kurir” otovreno pismo, Radulović otvoreno pismo…
      Sledeći tekst Mitrovićev sin, hotelska soba, trovanje u Nemačkoj, gledajte i uživajte. Ako vam se ne sviđa onda ste promašili stranicu, slobodno je zaobiđite. Vaše SNS botovoske insinuacije nas ovde ne interesuju.

    • Jadno. Znate li nešto drugo osim tih jeftinih političkih pamfleta? Mislite da ćete opravdati Vašeg Vođu jer druge vođe takođe imaju putera na glavi? Neće da bude.
      Te fore sa sendvičima i botovima kod mene ne prolaze. SNS botovi i DJB botovi (vi kao kapitalan primerak) su samo različite strane istog novčića…ljubav prema sendvičima takođe. Ovih poslednjih nekoliko dana je to odlično pokazalo.
      Interesantno je kako brzo jedan ugledan medij (Dojče vele) u sekundi postane blatoid i to samo zato što se usudio da istraži novčane transakcije gosn Radulovića. Samo je trebalo ispratiti društvene mreže i pisanje DJB botova. Stvarno…SNS botovi treba još mnogo da uče od Vas.
      Lično, mislim da nema šanse da neko SAD zavrne za milion dolara poreza a pogotovu ne neko kao dragi Vam Vođa. Mada, stvari treba isterati do kraja. Sa nestrpljenjem očekujem obrazloženje gosn prepoštenog Radulovića.

    • Gotovo svi strani mediji su odavno izgubili kredibilitet sa prefiksom “ugledan”. Zašto, svima je poznato.
      Vođu nikada nisam imao/li, niti ću ga imati i po tome se razlikujem/mo od mase. Mogu samo da imam istomišljenika.
      Državni posao nemam, živim od privatnog rada i ne zavisim niti jedan promil od milostinje (sendviča, dnevnica, paketa) nakaradnog sistema vrednosti. Znači imam svoje mišljenje- ljudsko biće sam, nisam zombi.
      Kao što rekoh, pogrešili ste adresu!

    • Pa i vi ste pogrešili adresu. Ja takođe imam sopstveno mišljenje koje nije isto kao vaše i Vi ste momentalno krenuli u priču o botovima i sendvičima. To se zove isključivost. A znamo u šta vodi isključivost.

  • E, ali da nadju Mitrovica da proziva bilo koga za porez i dugovanja?! Sta je sledece, drzace lekcije tatinim sinovima koji dzipovima gaze ljude pa beze sa lica mesta??

  • Poštovani Saša,
    Kada sam prvo video vest o vašim dugovanjim, nisam ni obraćao pažnju jer mi je ostavila utisak tipične SNS spinjarije (spin-svinjarije).
    Međutim, moram da priznam da mi je čitanje kompletnog članka objavljenog na DW i vaših odgovora na isti putem sajta i društvenih mreža, stvorilo sumnju, a najviše zbog nedostatka iznošenja konkretnih dokaza sa vaše strane koji bi demantovali pisanja DW.

    Pročitao sam da ste jednom prilkom napisali da “nećete udostojiti DW podnošenjem dokaza”, ali se nadam da ćete udostojiti svoje glasače, tj. mene kao nekoga ko vam je na predhodnim izborima dao svoj glas i “kafanski agitovao” svoju rodbinu i prijatelje da učine to isto (mada ne znam da li sam zaista uspeo ikoga da ubedim :)).

    Nadam se da ćete imati razumevanja za nepoverenje, jer smo u proteklih dvadeset godina u Srbiji bili svedoci stvari za koje sam ranije verovao da postoje samo u romanima, tako da smo postali skeptični prema svemu.

    Uz srdačan pozdrav i nadu da na sledećim izborima moj listić neće biti prazan,
    Sreten Đorković, Beograd

  • Poštovani gospodine Radulović i osobe koje uređuju ovaj sajt,
    jako sam razočaran što moj jučerašnji komentar nije objavljen i što nisam udostojen odgovora.

    Ali ovde su razočarenja svakodnevica, tako da nisam i iznenađen.

    Sreten Đorković

    • Sve se objavljuje (osim ako ima vređanja) samo nekada duže traje odobravanje jer stiže mnogo komentara.