Govor Skupština

10 pitanja Saše Radulovića na koja Vučić nije odgovorio

U svom dvadesetominutnom govoru na posebnoj sednici Skupštine Srbije, na koji pravo imaju šefovi svih poslanikih grupa, Saša Radulović je pokrenuo 10 važnih tema.

Mandatar je umesto odgovora na bilo koje od ovih pitanja koja se direktno tiču njegovog rada, izneo salve uvreda na račun Radulovića i poslaničke grupe “Dosta je bilo”.

Pogledajte 10 tema i pitanja koja je Saša Radulović pokrenuo, a koja su ostala neodgovorena.

Radulović je najpre podsetio na neispunjena obećanja mandatara iz prethodnog ekspozea. Jedno od tih obećanja je i donošenje Zakona o poreklu imovine koje se obećava na svakih 6 meseci već godinama, ali ga još uvek nema. Radulović je, nakon toga, objasnio Vučiću šta je posao predsednika Vlade – a to svakako nisu klozeti i nošenje ćebadi kao u Feketiću.

[ezcol_1half]

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

[/ezcol_1half_end]

Mandatar je u više navrata tokom čitanja ekspozea okrivio građane za loše stanje u zemlji, optuživši ih da su lenji i da nemaju preduzetničkog duha. Na konstataciju Radulovića da naši građani nisu lenji, da nisu ni pametniji ni gluplji od drugih, već da je problem Srbije naopak sistem na čijem se čelu nalazi Vučić, mandatar nije odgovorio.  Bez odgovora je ostalo i Radulovićevo pitanje zašto su zataškane 24 sporne privatizacije na kojima je radila Verica Barać.

[ezcol_1half]

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

[/ezcol_1half_end]

U nastavku govora je Radulović podsetio Vučića kako su nestale 2 milijarde evra novca građana iz Fonda za razvoj, kao i kako je pokušana pljačkaška privatizacija Vršačkih vinograda.

[ezcol_1half]

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

[/ezcol_1half_end]

O ovim stvarima, pljački, kao i o suludim subvencijama, Vučić ćuti, a otimanje 180 miliona evra od penzionera predstavlja kao spas od bankrota.

[ezcol_1half]

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

[/ezcol_1half_end]

Na kraju izlaganja Saša Radulović je objasnio i šta treba da se radi – kako da se uvede red i kako da se izgradi sistem. Ali Vučić to ne ume, čak ni kad bi želeo. Zato je umesto odgovora ponudio samo uvrede i omalovažavanja.

[ezcol_1half]

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

[/ezcol_1half_end]

Saša Radulović

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Odlicno, pravo u centar, rezime patrokratske destrukcije. Ja bi samo voleo da prilikom obracanja nikada ne govorite “nismo to uradili” i tome slicno (na primer kod Zelezare itd), distancirajte se i naglasite narodu ko je odgovoran za te greske, manipulacije i lazi a to su oni. Prozovite ih direktno, vas sistem, vasi licni i partijski interesi, vasa sebicnost i neznanje rasuli su toliko i toliko miliona evra bogatstva poreskih obveznika, gradjani bi trebalo da shvate na ovim primerima kako ubijate Srbiju sistematski iz dana u dan, nema filozofije, u ovome lezi razlog njihovog loseg zivota, ukinemo taj ralzog, tu partokratsku lopovsku masineriju i Srbija ce prodisati za dan.