Политика Саопштењe

“Пацови” на води тешки милијарду евра

Премијер вређа и изругује се интелигенцији грађана кад изјављује да је Савамала била безвредно ругло, пуно пацова, где нико није хтео да дође, него је он морао да доведе своје пријатеље да му учине услугу и претворе је у обалу са највише живота у Европи.

Највредније и најлепше грађевинско земљиште у Београду, вредно преко милијарду евра, премијер је поклонио компанији из Абу Дабија. Да би својим “арапским” пријатељима омогућио огромну зараду, премијер је суспендовао Устав и законе Србије, преко јавних предузећа као што су “Железнице Србије”, уложио на стотине милиона евра наших пара у уређивање земљишта за градњу, експропријацију и расељавање. Премијер већ четири ипо месеца штити криминалце који су ноћу рушили приватни имовину и везивали грађане. Савамала је постала симбол безакоња, пљачке и тортуре коју већ четири године спроводи премијер.

Премијер се изругује интелигенцији грађана и ниподаштава највреднију имовину коју нам је бешчасно отео. Врхунски је цинизам и безобразлук да, уз све познате детаље о судбини Савамале, премијер изјави да “нико није ту хтео да дође” и да је у питању безвредно земљиште где су “75 година били пацови и зарђали контејнери”. Премијер се изругује и комплетном правосудном систему, јер већ четири и по месеца не дозвољава да се на одговорност позову и казне “комплетни идиоти” који су наредили и извели ноћно рушење у Савамали само да би “арапски” инвеститори добили рашчишћен терен.

Подсећамо, да је са свега 22.000 евра уложеног капитала (уместо најављених 300 милиона евра) арапска компанија постала власник 68 одсто предузећа Београд на води. Држава Србија је за стотине милиона уложених евра добила свега 32 одсто власништва. Трошкове изградње зграда платиће сами купци авансним уплатама, а сва “арапска” улагања враћају се кроз маркетинг и фирме за пројектовање које су ангажоване на пројекту “Београда на води”.

Да је премијер имао на уму добробит грађана и Београда, урбанисти би добили задатак да направе план за Савамалу, затим би се већем броју инвеститора продале парцеле на јавном тендеру, а они би платили накнаду за уређење грађевинског земљишта, а не грађани Србије. Грађани Србије би добили преко милијарду евра, па држава могла да им врати отете пензије, град Београд би добио стотине милиона евра и не би морао да подиже сиромашним грађанима порез на имовину, а грађевинска индустрија Србије би добила посао.

Од свих пљачкашких приватизација које су се догодиле у Србији, ова у савском приобаљу је вероватно највећа и премијер не говори истину када каже да расте подршка изградњи Београда на води. Грађани Србије нису ни неинтелигентни, нити тако брзо заборављају, као што би премијер волео. Памтимо и знамо да рачунамо и знамо да иза свега стоји лични интерес премијера и његовох најближих рођака, кумова и сарадника.

ДЈБ Млади

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар