Politika Saopštenje

“Pacovi” na vodi teški milijardu evra

Premijer vređa i izruguje se inteligenciji građana kad izjavljuje da je Savamala bila bezvredno ruglo, puno pacova, gde niko nije hteo da dođe, nego je on morao da dovede svoje prijatelje da mu učine uslugu i pretvore je u obalu sa najviše života u Evropi.

Najvrednije i najlepše građevinsko zemljište u Beogradu, vredno preko milijardu evra, premijer je poklonio kompaniji iz Abu Dabija. Da bi svojim “arapskim” prijateljima omogućio ogromnu zaradu, premijer je suspendovao Ustav i zakone Srbije, preko javnih preduzeća kao što su “Železnice Srbije”, uložio na stotine miliona evra naših para u uređivanje zemljišta za gradnju, eksproprijaciju i raseljavanje. Premijer već četiri ipo meseca štiti kriminalce koji su noću rušili privatni imovinu i vezivali građane. Savamala je postala simbol bezakonja, pljačke i torture koju već četiri godine sprovodi premijer.

Premijer se izruguje inteligenciji građana i nipodaštava najvredniju imovinu koju nam je beščasno oteo. Vrhunski je cinizam i bezobrazluk da, uz sve poznate detalje o sudbini Savamale, premijer izjavi da “niko nije tu hteo da dođe” i da je u pitanju bezvredno zemljište gde su “75 godina bili pacovi i zarđali kontejneri”. Premijer se izruguje i kompletnom pravosudnom sistemu, jer već četiri i po meseca ne dozvoljava da se na odgovornost pozovu i kazne “kompletni idioti” koji su naredili i izveli noćno rušenje u Savamali samo da bi “arapski” investitori dobili raščišćen teren.

Podsećamo, da je sa svega 22.000 evra uloženog kapitala (umesto najavljenih 300 miliona evra) arapska kompanija postala vlasnik 68 odsto preduzeća Beograd na vodi. Država Srbija je za stotine miliona uloženih evra dobila svega 32 odsto vlasništva. Troškove izgradnje zgrada platiće sami kupci avansnim uplatama, a sva “arapska” ulaganja vraćaju se kroz marketing i firme za projektovanje koje su angažovane na projektu “Beograda na vodi”.

Da je premijer imao na umu dobrobit građana i Beograda, urbanisti bi dobili zadatak da naprave plan za Savamalu, zatim bi se većem broju investitora prodale parcele na javnom tenderu, a oni bi platili naknadu za uređenje građevinskog zemljišta, a ne građani Srbije. Građani Srbije bi dobili preko milijardu evra, pa država mogla da im vrati otete penzije, grad Beograd bi dobio stotine miliona evra i ne bi morao da podiže siromašnim građanima porez na imovinu, a građevinska industrija Srbije bi dobila posao.

Od svih pljačkaških privatizacija koje su se dogodile u Srbiji, ova u savskom priobalju je verovatno najveća i premijer ne govori istinu kada kaže da raste podrška izgradnji Beograda na vodi. Građani Srbije nisu ni neinteligentni, niti tako brzo zaboravljaju, kao što bi premijer voleo. Pamtimo i znamo da računamo i znamo da iza svega stoji lični interes premijera i njegovoh najbližih rođaka, kumova i saradnika.

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar