Војводина Екологија

Протест поводом загађења у Врбасу

protest-u-vrbasu-3Општински одбор покрета Доста је било, на иницијативу многих грађана и грађанки Врбаса, организовао је скуп испред зграде општине Врбас. На скупу је јавно од свих надлежних затражено решавање проблема дима који у насеље стиже са упаљеног сметлишта.

protest-u-vrbasu

Грађани Врбаса већ више од два месеца трпе непријатан мирис и дим, који се највише осети у Старом Врбасу, али се шири и на остале делове града. Поред свих проблема са загађеним каналом, димом који емитује посрнула врбаска привреда, поред непријатног мириса са фарме Сава Ковачевић, грађани су читавог лета приморани да удишу и константан дим и смрад са сметлишта.

protest-u-vrbasu-1

protest-u-vrbasu-2

Захтевамо од надлежних у ЈКП Комуналац да овај проблем без даљег одлагања реше. Од полиције и тужилаштва тражимо да покрену истрагу и пронађу неодговорне и злонамерне починиоце који су допринели угрожавању здравља грађана Врбаса. У вези са тим, предлажемо да исказ у полицији да директор ЈКП Комуналац, који је почетком јула, у изјави за ТВ Бачка наговестио да има одређене информације које би помогле у истрази и расветљавању овог еколошког инцидента. Сматрамо да је његова дужност као грађанина, али и као одговорног лица у ЈКП Комуналац, да те информације саопшти јавности и надлежним инспекцијским органима, као и полицији и тужилаштву, у циљу проналажења и, у складу са Законом, кажњавања починилаца.

 

Одбор покрета Доста је било у Врбасу

 

Ознаке

ДЈБ Војводина

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар